Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Μεγάλο το ενδιαφέρον για την ομιλία του καθηγητή Κωνσταντίνου Βαγενά στο πανεπιστήμιο

Πάτρα:Μεγάλο το ενδιαφέρον για την ομιλί...

Ο κ. Βαγενάς είναι ο πρώτος Έλληνας καθηγητής που εκλέχθηκε foreign member της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών των ΗΠΑ

Η εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών προς τιμήν του Καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Κωνσταντίνου Βαγενά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017.

Ο κ. Βαγενάς, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Επίτιμος Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξελέγη, στις 8/2/2017, ως αλλοδαπό μέλος (foreign member) της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών των ΗΠΑ (National Academy of Engineering), και είναι η πρώτη φορά κατά την οποία Έλληνας που ζει στη χώρα μας, εκλέγεται με τη συγκεκριμένη ιδιότητα στην NAE.

(Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο πρώτος έλληνας στην ΕΛΙΤ της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών των ΗΠΑ - Το thebest.gr μίλησε μαζί του - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Την εκδήλωση προσφώνησαν η Πρύτανις, Καθηγήτρια Β. Κυριαζοπούλου και ο Αν. Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος Καθ. Χ. Γώγος, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθ. Οδ. Κουφοπαύλου και ο Πρόεδρος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, Καθ. Δ. Ματαράς.

Το έργο, την προσωπικότητα και την προσφορά του τιμώμενου παρουσίασαν: ο Καθηγητής Μιχαήλ Στουκίδης (ΑΠΘ), ο Καθηγητής Ξενοφών Βερύκιος (Πανεπιστήμιο Πατρών), και ο Καθηγητής Αθανάσιος Φωκάς (Ακαδημαϊκός, Πανεπιστήμια Cambridge και USC).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του τιμώμενου, με θέμα: «Μελετώντας την κατάλυση στη χημική σύνθεση και στη δημιουργία της μάζας»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, επιστήμονες και συνεργάτες του κ. Βαγενά από ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα της χώρας και του εξωτερικού, αλλά και συμφοιτητές του από το ΕΜΠ, πρώην Πρυτάνεις, μέλη του Συμβουλίου Ιδρύματος, Πρόεδροι Τμημάτων, Κοσμήτορες Σχολών, πολλά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, εκπρόσωποι των Αρχών και της εκκλησίας, αλλά και πολλοί συμπολίτες μας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις