Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέθανε στη φυλακή, ο άνθρωπος που οργάνωσε την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 1993

Πέθανε στη φυλακή, ο άνθρωπος που οργάνω...

Με έξι νεκρούς και 1.000 τραυματίες

Πέθανε το Σάββατο σε φυλακή της Βόρειας Καρολίνας ο Όμαρ Άμπντελ Ραχμάν, γνωστός ως «ο τυφλός σεΐχης», ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για συνωμοσία για την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 1993 με έξι νεκρούς και 1.000 τραυματίες.

Ο Ραχμάν, ο οποίος είχε καταδικαστεί και για το σχεδιασμό ενός ευρύτερου «πολέμου αστικής τρομοκρατίας» στις ΗΠΑ, πέθανε από φυσικά αίτια στο νοσηλευτικό κέντρο όπου είχε μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις των ομοσπονδιακών φυλακών Μπάτνερ, της Βόρειας Καρολίνας..

Ο 78χρονος έπασχε από διαβήτη και στεφανιαία νόσο κι εξέτιε την ποινή του σε αυτό το σωφρονιστικό κατάστημα τα τελευταία 10 χρόνια, επισήμανε ο εκπρόσωπος των φυλακών.

Ο γιος του τρομοκράτη δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ενημερώθηκε για τον θάνατο του Ραχμάν Άμαρ από κάποιον Αμερικανό αξιωματούχο και αιτήθηκε τον επαναπατρισμό της σορού του.

Γεννηθείς το 1938, ο Αιγύπτιος Άμπντελ Ραχμάν υπήρξε πνευματικός ηγέτης της οργάνωσης Γκαμάα Ισλαμίγια στην Αίγυπτο, προτού μεταναστεύσει στις ΗΠΑ. Ο επονομαζόμενος «τυφλός σεΐχης» καταδικάστηκε το 1995 για συνωμοσίες με σκοπό τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον στόχων στη Νέα Υόρκη αλλά και τη δολοφονία του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις