Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Σφάχτηκαν" Τσίπρας-Μητσοτάκης στη Βουλή για την εγκληματικότητα-ΔΕΙΤΕ LIVE

"Σφάχτηκαν" Τσίπρας-Μητσοτάκης...

Σε εξέλιξη η συζήτηση στην "Ώρα του Πρωθυπουργού"

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή, με αφορμή την ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα για την εγκληματικότητα την Παρασκευή, κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού». Τα ξίφη Τσίπρα και Μητσοτάκη διασταυρώθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, και για την πορεία της αξιολόγησης, με ερωτήσεις εκατέρωθεν για τα ταξίδια σε Βερολίνο και Παρίσι.

Κατά την πρώτη τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε προσωπικές βολές κατά του Αλ.Τσίπρα, με αφορμή το θέμα της εγκληματικότητας. «Είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας;» ρώτησε ο Κυρ.Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο «παρακράτος των Εξαρχείων», την γενίκευση της ανομίας στην χώρα και την εκκόλαψη νέας γενιάς τρομοκρατών, όπως είπε. 

Ο πρωθυπουργός ανταπέδωσε τις βολές. Απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι λέει ψέματα, καθώς τα στοιχεία δεν συνάδουν με αυτά που υποστηρίζει, και επισήμανε ότι στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να καλλιεργήσει κλίμα φόβου στη χώρα.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει σε μια πραγματικά επίκαιρη ερώτηση: «Τι συζητήσατε πίσω από κλειστές πόρτες επί 75' με τον Β.Σόιμπλε;», για να ανταποδώσει ο κ. Μητσοτάκης: «Η μυστική συνάντηση δεν ήταν η δική μου με τη κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε, αλλά η δική σας στο Παρίσι με την τράπεζα Rothschild. Τι κάνατε εκεί; Ποιους είδατε;»

Κόντρα για την εγκληματικότητα

Κατά την απάντησή του για το θέμα της εγκληματικότητας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να δημιουργήσει μια πλαστή εντύπωση ότι τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχει έξαρση εγκληματικότητας. Αυτό δεν έχει καμία βάση αλήθειας, δεν στηρίζεται από τα στοιχεία, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τον Κ.Μητσοτάκη ότι λέει ψέματα, για να στηρίξει την κλασική δεξιά ατζέντα που βασίζεται στον φόβο.

Τόνισε, δε, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μιλά για τις επιθέσεις κατά της οικίας του Αλέκου Φλαμπουράρη ή για τη βία στα γήπεδα διότι δεν κολλάει στο σενάριο της αριστερής βίας. Σημείωσε, δε, ότι η εγκληματικότητα είναι φαινόμενο δεκαετιών και παγκόσμιο.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στον επαγγελματισμό της αστυνομίας και έχει να επιδείξει αποτελέσματα, τα οποία «δεν θέλετε να αναγνωρίσετε». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σύλληψη κατηγορουμένων για τρομοκρατία, όπως ο Νίκος Μαζιώτης.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λόγω ανευθυνότητας, ανικανότητας και ιδεοληψιών δεν επιτρέπει στην αστυνομία να κάνει την δουλειά της. «Γεμίσατε την καθημερινότητα με εγκληματικότητα» τόνισε.

Έκανε λόγο για «παιδική χαρά βανδάλων», αναφερόμενος στα περιστατικά επιθέσεων σε τρόλεϊ, μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων, τη στοχοποίηση ελεγκτών και οδηγών, επεισόδια σε πανεπιστήμια, δικαστήρια, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τα Εξάρχεια. «Η ανομία γενικεύεται και η εγκληματικότητα εξαπλώνεται. Έχει αρχίσει και αποκτά στοιχεία κανονικότητας» με δική σας ευθύνη τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σας ρωτάμε, μπορείτε να προστατεύσετε τους πολίτες και τις περιουσίες τους;» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και επισήμανε ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει, επειδή δεν δείξατε ποτέ ευθύνη». Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε ότι επί κυβέρνησης ΝΔ θα επανασυσταθεί η ομάδα Δέλτα και κατέληξε: «Δεν θα αφήσουμε το φόβο να επικρατήσει, λέμε "ναι" στον νόμο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις