Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Η μισο...φτιαγμένη πλατεία Τσάμη στην Περιβόλα - Ξεκίνησαν να τη φτιάχνουν αλλά την...ξέχασαν (;) ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα:Η μισο...φτιαγμένη πλατεία Τσάμη σ...

Επιστολη διαμαρτυρίας κατοίκου της περιοχής στον Δήμαρχο Πατρέων

Για την κατάσταση στην οποία έχει παραμένει η πλατεία «Τσάμη στην Περιβόλα διαμαρτύρεται κι ενημερώνει τη δημοτική αρχή ο κάτοικος της περιοχής Δημήτριος  Νικολακόπουλος. Όπως αναφέρει παρά το γεγονός ότι πριν από 1,5χρόνο ξεκίνησαν εργασίες διαμόρφωσης της πλατείας δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ με αποτέλεσμα να παραμένει αφενός ημιτελής αφετέρου μη… αξιοποιήσιμη αφου φαίνεται ότι οι εργασίες δεν έγιναν βάσει του αρχικού σχεδιασμού.

Στην ανοιχτή επιστολή του προς  το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη αναφέρει:

"Όλα ξεκίνησαν πριν περίπου 12 χρόνια όταν η τότε Δημοτική Αρχή αποφάσισε να αγοράσει μία έκταση στην περιοχή της Περιβόλας στην Πάτρα ώστε να δημιουργηθεί μία πλατεία.

Η έκταση αυτή βρίσκεται επί της οδού Ιωάννη Διακίδη, 20 μέτρα πιο κάτω από τον Ι.Ν.Αγίων Πάντων και στα σχέδια του μηχανικού του Δήμου Πατρέων Δ.Τσιριγώτη (έτος εκπόνησης της μελέτης 2010) αναφέρεται ως «πλατεία Τσάμη». Από τότε κύλισε πολύ νερό στο ποτάμι και η πλατεία μας  παρέμενε απλώς μια αλάνα χωρίς καμία διαμόρφωση, ώσπου η δική σας  Δημοτική Αρχή, κύριε Δήμαρχε, πριν περίπου 1,5 χρόνο έκανε μια πρώτη διαμόρφωση του χώρου πλακοστρώνοντας μέρος της πλατείας και τοποθετώντας μία κολώνα φωτισμού στο κέντρο αυτής.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό το οποίο φαίνεται στις πιο κάτω φωτογραφίες δηλαδή μία επικλινής, μισοτελειωμένη πλατεία η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη μελέτη του μηχανικού του Δήμου Πατρέων Τσιριγώτη και η μόνη χρήση της είναι το παρκάρισμα αυτοκινήτων πέριξ αυτής. Παρά τις όποιες προσπάθειες τοπικών φορέων για αποπεράτωση της πλατείας σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο , συναντήσεις με Δημοτικούς παράγοντες και τις μεμονωμένες φωνές κατοίκων της Περιβόλας το όλο θέμα δεν προχωρά και έχει τελματώσει. Περιττό να σας πω ότι πλέον αρκετοί κάτοικοι υποστηρίζουν την «μη αναμόχλευση του όλου θέματος  ώστε να μη χάσουμε ότι έχει γίνει» (έστω ατελές  και εκτός αρχικού σχεδίου), κάτι που φανερώνει την απογοήτευση και την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη Δημοτική Αρχή".

"Αλλά πείτε μου, κύριε Δήμαρχε, ακόμα και αν η κατασκευή της πλατείας ολοκληρωθεί με αυτό τον πρόχειρο τρόπο πιστεύετε ότι οι κάτοικοι της Περιβόλας θα επισκέπτονται την εν λόγω επικλινή πλατεία;

Ποιος γονιός θα φέρει με καροτσάκι το παιδί του όταν η πλατεία έχει  υψομετρική διαφορά τουλάχιστον 1,5 μέτρα και κινδυνεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή αυτό να κυλίσει προς τη πολυσύχναστη οδό Ιωάννη Διακίδη; Ποιο παιδάκι θα παίξει μπάλα ή θα κάνει ποδήλατο και ποιος εγγυάται την ασφάλειά του;

Οι πλατείες κατασκευάζονται προς τέρψιν των κατοίκων και όχι μόνο αυτών και σκοπό έχουν να είναι χρηστικές ώστε να γίνονται σημεία συνεύρεσης των πολιτών. Δεν κατασκευάζονται απλώς για να κατασκευαστούν και να αναφέρονται στον απολογισμό της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής ως ένα ακόμη έργο τους.

"Σας προσκαλώ , κύριε Δήμαρχε, να παίξουμε μπάλα στην πλατεία μας όπως τότε που και οι δύο μας ήμασταν παιδιά, με τη διαφορά όμως ότι εγώ θα έχω τέρμα προς την ανηφορική και εσείς προς την κατηφορική πλευρά της πλατείας. Μάλλον θα χάσετε αλλά μην παραπονεθείτε γιατί εσείς θα έχετε προκαλέσει την ήττα σας αφού η πλατεία θα είναι δικό σας δημιούργημα και εκτός της αρχικής μελέτης του  Δήμου.

Κύριε Δήμαρχε, σας γράφω αυτή την επιστολή γιατί θεωρώ πως δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και χρήμα για τη διόρθωση και αποπεράτωση της πλατείας σύμφωνα με την αρχική μελέτη του Δήμου Πατρέων (μηχανικός Τσιριγώτης).

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω σε ό,τι καλύτερο."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις