Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μετά το Δήμαρχο Πατρέων και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων μπήκε στο "μάτι" της Χρυσής Αυγής!

Μετά το Δήμαρχο Πατρέων και ο Περιφερειά...

Τον... τρέχουν στα δικαστήρια

 

Μετά τον δήμαρχο  Πατρέων Κώστα Πελετίδη, η Χρυσή Αυγή μήνυσε και τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο. Η υπόθεση αφορά στην μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, την 27η Οκτωβρίου 2015, υποστηρίζοντας ότι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων «με πολιτική σκοπιμότητα τον απέκλεισε, τελείως αναιτιολόγητα και παράνομα από τις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την Εθνική Επέτειο του Έπους του ‘40 και συγκεκριμένα επειδή εξαίρεσε τον βουλευτή της Χ.Α. από τον κατάλογο των επισήμων προσώπων στην κατάθεση στεφάνων». Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7»  για την κλήση του από την πταισματοδίκη Κέρκυρας, με αφορμή την συγκεκριμένη μήνυση, υποστηρίζοντας ότι «για να μην θεωρείτε ότι γίνεται προνομιακή μεταχείριση στους άλλους βουλευτές δεν καλούμε κανέναν βουλευτή να καταθέσει στεφάνι. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο εδώ, όμως ο συγκεκριμένος εμμένει με αυτό τον τρόπο». Όπως τόνισε ο κ. Γαλιατσάτος «δεν υπάρχει περίπτωση να τους επιτρέψουμε ποτέ , ότι και να κάνουν, να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία , γιατι πρόκειται για μια συμπεριφορά, η οποία είναι «επίπλαστη», και δεν δείχνει τις πραγματικές τους διαθέσεις απέναντι στην δημοκρατία και στην υπεράσπιση της ελληνικής ανεξαρτησίας. Δεν μπορεί να τους επιτρέπουμε να παίζουν οι φορείς αυτό το «παραμύθι» της υπεράσπισης της εθνικής μας ακεραιότητας της ελληνικής ανεξαρτησίας, και να καθόμαστε προσοχή και να τους παρατηρούμε. Δεν γίνεται αυτό».
Η κατάθεση μήνυσης στον περιφερειάρχη από την Χρυσή Αυγή για την κατάθεση στεφάνων, μοιάζει με την υπόθεση της μήνυσης, επίσης από τη Χρυσή Αυγή για παράβαση καθήκοντος κατά του Δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη, γιατί δεν την διευκόλυνε κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και επειδή αρνήθηκε να  παραχωρήσει στοιχεία για το πόσα παιδιά υπάρχουν στους παιδικούς σταθμούς της πόλης.
Ο κ. Γαλιατσάτος επεσήμανε ότι δεν τον στεναχωρεί το γεγονός ότι θα βρεθεί σε μια θέση στο δικαστήριο για να στηρίξει «το δημοκρατικό και πατρικό φρόνιμα των Ελλήνων, τις αντιλήψεις αυτές απέναντι στις φασιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις , που αυτοί εκπροσωπούν», όμως αυτό, που τον φοβίζει είναι  «γενικότερα στις πιθανότητες να δικαιωθούν κάποια στιγμή από οποιοδήποτε δικαστήριο και επομένως, να ακολουθούν μεγαλύτερα βήματα σε αυτή την προσπάθεια, που κάνουν να πλήξουν την δημοκρατία και το όποιο κίνημα αμφισβητεί τις πράξεις τους και τις λογικές τους, τότε είναι ένα θέμα. Για αυτό χρειάζεται εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα…Πρέπει να δράσουμε με έναν τέτοιο τρόπο, που να μην υπάρξει τέτοια περίπτωση να δικαιωθούν αυτές οι πρακτικές τους μέσα από τους θεσμούς, τους ίδιους, που αυτοί «λοιδορούν», με κάθε ευκαιρία», σημείωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
Όσον αφορά εκείνη την ημέρα ο κ. Γαλιατσάτος ξεκαθάρισε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ήταν εκεί, αλλά δεν εκλήθη για να καταθέσει στεφάνι.  «Δεν μπορούμε σε κανέναν άνθρωπο να απαγορεύσουμε να έρθει σε μια ανοικτή διαδικασία, η οποία είναι η κατάθεση στεφάνων ή η λειτουργία, που γίνεται στην εκκλησία, ή η  παρέλαση, που ακολουθεί μετά. Εκεί όμως, που έχουμε εμείς την δυνατότητα να αποφασίσουμε ποιος είναι αυτός, που θα τιμήσει με το στεφάνι τους ήρωές μας και την στάση του ελληνικού λαού το ’40 , είμαστε εμείς. Εκεί, που μπορούμε να το κάνουμε δεν τους δίνουμε το δικαίωμα , να ξεγελούν τους πολίτες και γενικότερα να δημιουργούν εντυπώσεις στην ελληνική γνώμη, ενώ δεν είναι αυτή η πραγματική τους συμπεριφορά».

Μετά τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, η Χρυσή Αυγή μήνυσε και τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο. Η υπόθεση αφορά στην μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, την 27η Οκτωβρίου 2015, υποστηρίζοντας ότι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων «με πολιτική σκοπιμότητα τον απέκλεισε, τελείως αναιτιολόγητα και παράνομα από τις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την Εθνική Επέτειο του Έπους του ‘40 και συγκεκριμένα επειδή εξαίρεσε τον βουλευτή της Χ.Α. από τον κατάλογο των επισήμων προσώπων στην κατάθεση στεφάνων».

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος μιλώντας για την κλήση του από την πταισματοδίκη Κέρκυρας, με αφορμή την συγκεκριμένη μήνυση, υποστηρίζοντας ότι «για να μην θεωρείτε ότι γίνεται προνομιακή μεταχείριση στους άλλους βουλευτές δεν καλούμε κανέναν βουλευτή να καταθέσει στεφάνι.

Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο εδώ, όμως ο συγκεκριμένος εμμένει με αυτό τον τρόπο». Όπως τόνισε ο κ. Γαλιατσάτος «δεν υπάρχει περίπτωση να τους επιτρέψουμε ποτέ, ότι και να κάνουν, να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία, γιατι πρόκειται για μια συμπεριφορά, η οποία είναι «επίπλαστη», και δεν δείχνει τις πραγματικές τους διαθέσεις απέναντι στην δημοκρατία και στην υπεράσπιση της ελληνικής ανεξαρτησίας. Δεν μπορεί να τους επιτρέπουμε να παίζουν οι φορείς αυτό το «παραμύθι» της υπεράσπισης της εθνικής μας ακεραιότητας της ελληνικής ανεξαρτησίας, και να καθόμαστε προσοχή και να τους παρατηρούμε. Δεν γίνεται αυτό».

Η κατάθεση μήνυσης στον περιφερειάρχη από την Χρυσή Αυγή για την κατάθεση στεφάνων, μοιάζει με την υπόθεση της μήνυσης, επίσης από τη Χρυσή Αυγή για παράβαση καθήκοντος κατά του Δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη, γιατί δεν την διευκόλυνε κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και επειδή αρνήθηκε να  παραχωρήσει στοιχεία για το πόσα παιδιά υπάρχουν στους παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Ο κ. Γαλιατσάτος επεσήμανε ότι δεν τον στεναχωρεί το γεγονός ότι θα βρεθεί σε μια θέση στο δικαστήριο για να στηρίξει «το δημοκρατικό και πατρικό φρόνιμα των Ελλήνων, τις αντιλήψεις αυτές απέναντι στις φασιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις, που αυτοί εκπροσωπούν», όμως αυτό, που τον φοβίζει είναι «γενικότερα στις πιθανότητες να δικαιωθούν κάποια στιγμή από οποιοδήποτε δικαστήριο και επομένως, να ακολουθούν μεγαλύτερα βήματα σε αυτή την προσπάθεια, που κάνουν να πλήξουν την δημοκρατία και το όποιο κίνημα αμφισβητεί τις πράξεις τους και τις λογικές τους, τότε είναι ένα θέμα.

Για αυτό χρειάζεται εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα…Πρέπει να δράσουμε με έναν τέτοιο τρόπο, που να μην υπάρξει τέτοια περίπτωση να δικαιωθούν αυτές οι πρακτικές τους μέσα από τους θεσμούς, τους ίδιους, που αυτοί «λοιδορούν», με κάθε ευκαιρία», σημείωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Όσον αφορά εκείνη την ημέρα ο κ. Γαλιατσάτος ξεκαθάρισε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ήταν εκεί, αλλά δεν εκλήθη για να καταθέσει στεφάνι. «Δεν μπορούμε σε κανέναν άνθρωπο να απαγορεύσουμε να έρθει σε μια ανοικτή διαδικασία, η οποία είναι η κατάθεση στεφάνων ή η λειτουργία, που γίνεται στην εκκλησία, ή η  παρέλαση, που ακολουθεί μετά.

Εκεί όμως, που έχουμε εμείς την δυνατότητα να αποφασίσουμε ποιος είναι αυτός, που θα τιμήσει με το στεφάνι τους ήρωές μας και την στάση του ελληνικού λαού το ’40 , είμαστε εμείς.

Εκεί, που μπορούμε να το κάνουμε δεν τους δίνουμε το δικαίωμα , να ξεγελούν τους πολίτες και γενικότερα να δημιουργούν εντυπώσεις στην ελληνική γνώμη, ενώ δεν είναι αυτή η πραγματική τους συμπεριφορά».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις