Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Πάτρα: Παρέλαση της Μπούλας την Παρασκευή το βράδυ

 Πάτρα: Παρέλαση της Μπούλας την Παρασκε...

Η εκδήλωση γίνεται για 2η συνεχή χρονιά

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 και με στόχο την ανάδειξη του παραδοσιακού, αυθεντικού, αυτοσχέδιου και αυθόρμητου  χαρακτήρα της Αποκριάς, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί παρέλαση Μπούλας στο κέντρο της πόλης.

Η εκδήλωση γίνεται για 2η συνεχή χρονιά φέτος και αναβιώνει το παραδοσιακό έθιμο της Μπούλας, που είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού.

Βασική επιδίωξη αποτελεί η εμπλοκή και η ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων εκπολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης αλλά και καρναβαλιστών ώστε να ακουστεί δυνατότερα το καρναβαλικό μήνυμα και να μεταφερθεί καλύτερα η αποκριάτικη εικόνα και διάθεση στους δρόμους της πόλης.

Με σημείο αφετηρίας την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Άνω Πόλη θα ξεκινήσει η Παρέλαση της Μπούλας, η οποία με τη συνδρομή του Μουσικού Άρματος θα ακολουθήσει τη διαδρομή των οδών: Αγίου Γεωργίου- Αγίου Νικολάου – Κορίνθου – Κολοκοτρώνη - Μαιζώνος-στροφή στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου Α΄ και κατάληξη στην Πλατεία Γεωργίου Α΄.

Παράλληλα μια άλλη πλευρά της παραδοσιακής Αποκριάς γύρω στις 19.30 το απόγευμα, θα τονίσει με καντάδες και αυθεντικά καρναβαλικά τραγούδια, ο Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη». Μέλη και φίλοι του Συλλόγου με κιθάρες και ακορντεόν και με τις απαραίτητες χρωματικές πινελιές στα καπέλα και στις ενδυμασίες τους, θα περιδιαβαίνουν σε δρόμους και πεζόδρομους του κέντρου της Πάτρας τραγουδώντας ενώ θα κοντοστέκονται σε γωνιές ζωντανεύοντας την ατμόσφαιρα αλλοτινών εποχών, όπου κυριαρχούσε η γνήσια αποκριάτικη διασκέδαση, η περαντζάδα και η γλυκιά γεύση του επτανησιακού και όχι μόνο τραγουδιού και πολιτισμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019