Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, με έργα και όχι με λόγια…»

Άγγελος Τσιγκρής: «Να σταθούμε δίπλα στο...

Ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας, επισκέφθηκε το Άσυλο Ανιάτων της Πάτρας

Ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής. επισκέφθηκε το Άσυλο Ανιάτων της Πάτρας και συναντήθηκε με το προσωπικό, τη διεύθυνση και τους τροφίμους του ιδρύματος.

Το Άσυλο Ανιάτων, συστήθηκε το 1957 με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον αείμνηστο Αρχιμανδρίτη, π. Ιάκωβο Λιαρρομάτη, ενώ το 1963 όλες οι εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων στεγάστηκαν στο νέο ιδιόκτητο κτήριο στην πλατεία Παντοκράτορος.

Η σημερινή δυναμικότητα είναι 120 κλίνες, οι οποίες είναι πάντοτε σχεδόν κατειλημμένες. Βάσει του καταστατικού, φιλοξενούνται άτομα τα οποία είναι ηλικίας άνω των 18 ετών και πάσχουν από διάφορες ασθένειες όπως τετραπληγία, παραπληγία, μυασθένεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, άνοια, κλπ.

Σκοπός του Σωματείου είναι η νοσηλευτική φροντίδα επί 24ώρης βάσης, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς και η παροχή υλικής και ηθικής προστασίας σε πρόσωπα τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση αποδεδειγμένης ανάγκης.

Με αφορμή την επίσκεψή του αυτή, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δέσμευση όλων μας θα πρέπει να είναι το σπάσιμο του φράγματος της στασιμότητας για ένα -καθόλου ευκαταφρόνητο- ποσοστό συνανθρώπων μας που στερούνται τη δυνατότητα να διεκδικήσουν με ίσους όρους τη ζωή.

Χρέος όλων μας είναι να δημιουργήσουμε ίσους όρους και ίσες ευκαιρίες για όλους.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες και θα το πετύχουμε με τη βοήθεια της πλατιάς συμμαχίας των πολιτών που συμμερίζονται το όραμα για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο.

Δηλώνω παρόν στο προσκλητήριο ανθρωπιάς και καλώ όλους τους ευαισθητοποιημένους Αχαιούς συμπολίτες να συμμετέχουν -όπως ο καθένας μπορεί- στον αγώνα κατά αυτού του ιδιότυπου κοινωνικού αποκλεισμού.

Καλώ και όσους παίρνουν αποφάσεις να σταθούν δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, με έργα και όχι με κούφια λόγια και τις γνωστές και αποκρουστικές παλαιοκομματικές υποσχέσεις του χθες...»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις