Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

«Πλήρωμα 94»: Τριάντα χρόνια στο «Πατρινό Καρναβάλι»

«Πλήρωμα 94»: Τριάντα χρόνια στο «Πατριν...

Η επετειακή χρονιά ξεκίνησε με… αφίσες και τραγούδια

Το «Πλήρωμα 94» συμμετέχει στο Πατρινό Καρναβάλι και στον Κρυμμένο Θησαυρό του ανελλιπώς από το 1988. Η φετινή, λοιπόν, είναι η τριακοστή συνεχόμενη συμμετοχή του και η παρέα που συνιστά τη συγκεκριμένη καρναβαλική ομάδα (με τον διακριτικό τίτλο «Ειν’ Ωραίοι») αποφάσισε να γιορτάσει την επετειακή αυτή χρονιά με ποικίλους τρόπους. 
Τα τριαντάχρονα θα γιορταστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017, ο εορτασμός όμως ξεκίνησε καρναβαλικά με προετοιμασία της φετινής συμμετοχής, αλλά και με… αφίσες και τραγούδια.

Δύο είναι οι αφίσες που σχετίζονται με το φετινό 94. Η πρώτη συνίσταται σε ένα λογότυπο που σχεδίασε, ειδικά για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων του Πληρώματος, ο πατρινός σκιτσογράφος Dranis και κυκλοφόρησε ήδη σε συλλεκτικά τυπωμένα αντίτυπα, σε επετειακά μπλουζάκια και διάφορες ηλεκτρονικές εκδοχές. Το λογότυπο παρουσιάζει τον καρναβαλάκο, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του 94 την τελευταία δεκαετία, να γράφει το νούμερο τριάντα πίσω από το 94.

Η δεύτερη αφίσα είναι η φετινή επίσημη αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού! Το «Πλήρωμα 94» αποφάσισε να συμμετάσχει στον σχετικό διαγωνισμό που προκηρύχτηκε φέτος από τον Καρναβαλικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και η υποψήφια αφίσα που φιλοτέχνησαν τα μέλη του πρώτευσε και επιλέχτηκε ως η αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2017. Την ιδέα και την υλοποίηση ανέλαβαν δύο μέλη του Πληρώματος: ο μεσολογγίτης Σπύρος Κιτσινέλης και ο πατρινός Νικόλας Μητσόβας.

Οι τελευταίοι αποτελούν δύο από τα 21 μέλη του διευρυμένου πυρήνα που διοργανώνει φέτος τη συμμετοχή του 94 στο Πατρινό Καρναβάλι. Σ’ αυτή την ομάδα ανθρώπων ανήκει και η πρωτοβουλία δημιουργίας και ηχογράφησης δύο νέων καρναβαλικών τραγουδιών. Πρόκειται για το βιογραφικό «Τριάντα Χρόνια» που δέχτηκε να τραγουδήσει ο Ανδρέας Διονυσόπουλος με την εμβληματική καρναβαλική φωνή με χορωδιακή υποστήριξη από τα μέλη του 94 και για το «Θα πάω» με τη φωνή της νέας πατρινής τραγουδίστριας Βάσιας Πανάρετου και την ίδια χορωδία.

Το «Πλήρωμα 94» ευχαριστεί θερμά και τους τρεις καλλιτέχνες της πόλης (Dranis, Ανδρέας Διονυσόπουλος, Βάσια Πανάρετου) που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συνεργάστηκαν αφιλοκερδώς στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων. Ο εορτασμός μέλλει να συνεχιστεί με ποικίλες καρναβαλικές δράσεις με αποκορύφωμα τη φετινή συμμετοχή-έκπληξη στον Κρυμμένο Θησαυρό και στις παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019