Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Αγγλικανική εκκλησία της Πάτρας - Οι Άγγλοι που "επέστρεψαν" στην πόλη και την επαναλειτούργησαν - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η Αγγλικανική εκκλησία της Πάτρας - Οι Ά...

Ένας χώρος... κόσμημα

Η Αγγλικανική εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα,είναι ένας πανέμορφος Ιερός Ναός που η κατασκευή του ξεκίνησε το έτος 1872 και αποπερατώθηκε το 1878, απόρροια της ανθηρής αγγλικής κοινότητας της εποχής του σταφιδεμπορίου στην Πάτρα. Μέλη της είναι οι Άγγλοι που ζουν στην πόλη και κυρίως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και στελέχη επιχειρήσεων.

Είναι κτισμένη σε νεο-γοτθικό ρυθμό με γρανιτένιες πέτρες και λιτό αλλά εντυπωσιακό διάκοσμο. Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η εκκλησία εγκαταλείφτηκε και σταμάτησε να λειτουργεί αφού οι Βρετανοί είχαν φύγει πλέον από την Ελλάδα. Σήμερα που υπάρχουν Βρετανοί στην πόλη μας η εκκλησία ξαναζωντανεύει. Η Αγγλικανική εκκλησιαστική κοινότητα αποφάσισε να την αναστηλώσει και να λειτουργεί περιοδικά ενώ συχνά φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, περισσότεροι από εκατό (100) συμπολίτες μας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομάδας Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas και με την συνδρομή τηςΠροξένου της Μεγάλης Βρετανίας Κας Μαριζάν Μόρφυ -Καρατζά, την μεσολάβηση του Κου Αντώνιου Γρίμα της Καθολικής Εκκλησίας και ξεναγούς την Κα Άνν Μάτζαρη και την Κα Ντζούντιθ Λαμπάτου, ξεναγήθηκαν στηνΑγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight