Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Σοκολάτα για τον έρωτα ή έρωτας για την σοκολάτα - Καρδιές, πορτοκάλι, φράουλες και μαρέγκες για του Αγίου Βαλεντίνου

Σοκολάτα για τον έρωτα ή έρωτας για την ...

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

Ομολογώ ότι ο Άγιος Βαλεντίνος δεν ήταν ποτέ ο αγαπημένος μου άγιος. Τώρα για το εάν περνάει ο έρωτας από το στομάχι υπάρχουν μόνο ενδείξεις… και ούτε μία απόδειξη!

Όσο για τον συνδυασμό του έρωτα και της σοκολάτας, υμνήθηκε σε πολλά κείμενα της εποχής, όπως του Βρετανού Τζέιμς Γουάντσγουορθ (1768-1844) που έγραψε: «Κάνει τις
ηλικιωμένες γυναίκες νέες και φρέσκες. Δημιουργεί νέα αίσθηση στη σάρκα και τις κάνει να αδημονούν να γνωρίσουν τον έρωτα και μόνο που δοκιμάζουν τη σοκολάτα».
Παρόλα αυτά η σοκολάτα και τα σοκολατένια γλυκά είναι αυτά που περισσότερο από όλα τα άλλα συνδέονται με την ερωτική διάθεση, αλλά και την ερωτική απογοήτευση.
Τα διαμάντια δεν είναι οι καλύτεροι φίλοι των κοριτσιών, ο καλύτερος φίλος των κοριτσιών είναι η σοκολάτα.
Σας προτείνω δύο «ερωτικά» γλυκά σοκολάτας για να τα φτιάξετε, τα δύο από τα τρία τους συστατικά τα αγοράζετε, οπότε πολύ εύκολα τα ετοιμάζετε για να τα μοιραστείτε με τον Βαλεντίνο ή την Βαλεντίνα σας ! ! !

ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΡΟΥΜΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ (για μια καρδιά 13εκ.)

● 1 έτοιμη βάση για τούρτα με γεύση βανίλιας

● 200 γρ. Σαντιγύ

● 2 κ.σ. Κακάο

● 75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

● 100 γρ. Κουβερτούρα πραλίνα τεμαχισμένη

● Χυμό από ένα πορτοκάλι

● 1 σφηνάκι ρούμι

● Λίγες ροδέλες φρουί γλασέ πορτοκάλι ή πορτοκάλι φρέσκο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε σε ένα λεπτό μικρό σουρωτήρι το κακάο και ενσωματώνουμε σιγά-σιγά στην σαντιγί.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθεί (όχι να κάψει ) την ρίχνουμε επάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Αφήνουμε την σος να κρυώσει και όχι να σφίξει. Στύβουμε το πορτοκάλι και προσθέτουμε το ρούμι.
Με το τσέρκι κόβουμε τρείς καρδιές από τα δύο παντεσπάνια.
Ραντίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού τις καρδιές έτσι ώστε να μαλακώσουν.
Απλώνουμε στην μία καρδιά μία στρώση σαντιγί και μερικά κομματάκια φρουί γλασέ. Από πάνω τοποθετούμε την δεύτερη καρδιά και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, σαντιγί –φρουι γλασέ.
Σκεπάζουμε με το τρίτο παντεσπάνι, ρίχνουμε την σος σοκολάτας σιγά σιγά για να απορροφάται και όταν τελειώσουμε στολίζουμε από πάνω με φέτες πορτοκαλιού και ξύσμα από πορτοκάλι.

TIPS

Χρησιμοποιήστε εάν θέλετε κουπάτ σε σχήμα καρδιάς (8 εκ. ή 10 εκ.) για να φτιάξετε περισσότερες καρδιές.

ΜΑΡΕΓΚΕΣ ΜΕ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ & ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

● 8 Μαρέγκες (περίπου 7 εκ.-8 εκ.)

● 120 γρ. σαντιγί

● 2 κ.σ. Κακάο

● 75 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

● 100 ρ. Κουβερτούρα Πικρή 65% τεμαχισμένη

● 1 σφηνάκι κονιάκ

● 10 Φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα λεπτό μικρό σουρωτήρι το κακάο και ενσωματώνουμε στην σαντιγί.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθεί (όχι να κάψει ) την ρίχνουμε επάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το σφηνάκι κονιάκ.
Αφήνουμε την σος να κρυώσει και όχι να σφίξει.
Σπάμε τις μαρέγκες σε κομμάτια και βάζουμε το ¼ σε κάθε ποτήρι, συνεχίζουμε με μια στρώση σαντιγί, μία στρώση σπασμένες μαρέγκες και τέλος με την σος σοκολάτας.
Στολίζουμε με τις φράουλες.

TIPS
Aν βρείτε στα ζαχαροπλαστεία μακαρόν, μπορείτε να τα χρησιμοποιείστε αντί για τα μαρεγκάκια.
Εάν δεν βρείτε φράουλες τρίψτε λευκή σοκολάτα, για να έχετε την γεύση και τα χρώματα από δυο σοκολάτες.
Για τους τολμηρούς προτείνω να τρίψετε λίγο ροζ και λευκό πιπέρι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life