Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κώστας Βαγενάς: Ο μοναδικός Έλληνας καθηγητής από το Πανεπιστήμιο Πατρών,που εξελέγη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών των ΗΠΑ

Κώστας Βαγενάς: Ο μοναδικός Έλληνας καθη...

Τιμητική διάκριση

Ο καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Γ. Βαγενάς, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, εξελέγη ως αλλοδαπό μέλος (foreign member) της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών των ΗΠΑ (National Academy of Engineering). Ο τίτλος είναι εξαιρετικά τιμητικός για Έλληνα επιστήμονα, καθώς από τα 22 εκλεγέντα μέλη από την αλλοδαπή (μη Αμερικανών) τη φετινή χρονιά, ο κ. Βαγενάς είναι ο μόνος επιστήμονας από την Ελλάδα.

Είναι η πρώτη φορά κατά την οποία Έλληνας που ζει στη χώρα μας, εξελέγη με τη συγκεκριμένη ιδιότητα (foreign member) στην NAE.

Την περσινή χρονιά, στην ίδια Ακαδημία είχε εκλεγεί ως μέλος (member) ο κ. Δώρος Θεοδώρου, πρώην καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου μας.

Την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος, είναι προγραμματισμένη  η τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή Κ. Βαγενά, όπου το έργο, την προσωπικότητα και την προσφορά του θα παρουσιάσουν: ο καθηγητής Μιχαήλ Στουκίδης  (ΑΠΘ), ο καθηγητής Ξενοφών Βερύκιος (Πανεπιστήμιο Πατρών) και ο καθηγητής Αθανάσιος Φωκάς (Πανεπιστήμια Cambridge και USC).

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του κ. Βαγενά, με θέμα: «Μελετώντας την κατάλυση στη χημική σύνθεση και στη δημιουργία της μάζας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις