Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεχάστε από σήμερα τα παλιά διόδια στο Ρίο - Μετακινείται ο σταθμός και παίρνει την... τελική του θέση στην Ολυμπια οδό

Ξεχάστε από σήμερα τα παλιά διόδια στο Ρ...

Διαφορά... τριών χιλιομέτρων

Η Ολυμπία Οδός έκρινε, για τις ανάγκες της κατασκευής του νέου αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών, ότι είναι απαραίτητη η κατάργηση και καθαίρεση του υφιστάμενου Παλαιού Σταθμού Διοδίων Ρίου -που βρίσκεται στη ΧΘ 205,3 της ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών- και η μετατόπιση του στην νέα τελική του θέση στην ΧΘ 202,4.

Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 09/02/17 προς Παρασκευή 10/02/17 διακόπηκε η λειτουργία του Παλαιού Μετωπικού Σταθμού Διοδίων στην ΧΘ 205,3 και τέθηκε σε λειτουργία ο Νέος Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Ρίου στη ΧΘ 202,4.

Στον νέο Σταθμό η είσπραξη των διοδίων θα γίνεται υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες όπως και πριν, δηλαδή:

- Καταβολή διοδίου μόνο στην κατεύθυνση προς Αθήνα με το ίδιο αντίτιμο, όπως στον Παλιό Σταθμό και

- Χωρίς καταβολή διοδίου στην κατεύθυνση προς Πάτρα

Για την ασφάλειά τους οι οδηγοί παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την προσέγγιση και διέλευσή τους τόσο από την περιοχή του Παλαιού Σταθμού Ρίου, όσο και από τον Νέο εν λειτουργία ομώνυμο σταθμό, τηρώντας την οδική σήμανση και τον ΚΟΚ.

Προσοχή στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στα πλαίσια ολοκλήρωσης των εργασιών καθαίρεσης του υφιστάμενου μετωπικού Σταθμού Διοδίων Ρίου και προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων θα ισχύσουν τα εξής:

1. Τον ολιγόωρο ολικό αποκλεισμό και των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών μεταξύ του Α/Κ Σελιανιτίκων (χ/θ. 183+000) και του Α/Κ. Ρίου (χ/θ.206+500) με εκτροπή της διεξαγόμενης κυκλοφορίας προς την Π.Ε.Ο. Κορίνθου- Πατρών, για την ολοκλήρωση των εργασιών καθαίρεσης με χρήση μηχανικών μέσων του υφιστάμενου μετωπικού Σταθμού Διοδίων Ρίου περί τη χ/θ 205+400 της Ν.Ε.Ο Αθηνών - Πατρών.

2. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υλοποιηθούν σύμφωνα με την εγκεκριμένη από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό, που είναι και ο επιβλέπων του έργου, κυκλοφοριακή μελέτη και τις Τεχνικές Προδιαγραφές Σήμανσης Εκτελούμενων Οδικών Έργων.

3.- Οι εργασίες θα διαρκέσουν από ώρα 18:00 απογευματινή της Παρασκευής 10.02.2017 έως ώρα 06:00 πρωινή της επομένης (11.02.2017).

4.- Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται σε όλη την διάρκεια των εργασιών υπό την επίβλεψη του Ανεξάρτητου Μηχανικού και την εποπτεία της ΕΥΔΕ ΚΕΣΠ ΠΕ & ΒΕ και της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε να τοποθετεί και να συντηρεί σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, την ισχύουσα Πρότυπη Τεχνική Προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων έργων και τα εγκεκριμένα Εγχειρίδια Λειτουργίας, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες κλπ, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική του μέριμνα και ευθύνη η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας στην περιοχή των εκτελούμενων έργων.

5.Το Τ.Τ Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας να λάβει απαιτούμενα μέτρα τροχαίας υπό τον συντονισμό Αξιωματικού εκπροσώπου. Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από την τοποθέτηση των σχετικών ρυθμιστικών πινακίδων από τον υπεύθυνο εργολάβο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις