Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεκινούν εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Καρόλου Κουν

Ξεκινούν εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια από...

Η 1η εκδήλωση θα γίνει στο Υπόγειο της Πεσμαζόγλου την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται στις 14 Φεβρουαρίου 2017 από τον θάνατο του σπουδαίου θεατράνθρωπου και δασκάλου Καρόλου Κουν. Το Θέατρο Τέχνης τη μέρα αυτή εγκαινιάζει σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη μνήμη του και θα λαμβάνουν χώρα για έναν χρόνο, από τον Φεβρουάριο του 2017 έως τον Φεβρουάριο του 2018.

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου (18.30 - 20.00), ξεκινάει η πρώτη εκδήλωση στο Υπόγειο της Πεσμαζόγλου, με προβολή αποσπασμάτων αρχειακού υλικού του Θεάτρου Τέχνης από ταινίες του Μίμη Κουγιουμτζή. Στη συνέχεια, ηθοποιοί και συντελεστές του φετινού προγράμματος της θεατρικής περιόδου 2017-18 του Θεάτρου Τέχνης θα διαβάσουν 22 ποιήματα του Καρόλου Κουν.

Το αφιέρωμα θα κλείσει με τον «Ματωμένο Γάμο» που παρουσιάζει ο Σείριος στην τελευταία εκδοχή του Μάνου Χατζιδάκι για πιάνο και τσέλο (τραγούδι: Μαρία Κωστράκη, πιάνο: Λευτέρης Μιχαλόπουλος, τσέλο: Ρενάτο Ρίπο).

Την ίδια μέρα, η είσοδος στις παραστάσεις «Ρομπέρτο Τσούκκο» του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου (ώρα έναρξης 9.15μμ - Υπόγειο) και «Η σονάτα του Κρόϊτσερ» του Λέοντος Τολστόϊ σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου (ώρα έναρξης 9.15μμ - Φρυνίχου), θα είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τη συγκεκριμένη μέρα δε θα γίνονται τηλεφωνικές κρατήσεις, ενώ τα ταμεία των δύο σκηνών θα ανοίξουν στις 17.00. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Οι θεατές που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση στις 18.30 στο Υπόγειο θα έχουν αυτόματα εξασφαλίσει ελεύθερη είσοδο στην παράσταση «Ρομπέρτο Τσούκκο».

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture