Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ- ΜΑΛΛΙΩΡΗ: ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΧΑΙΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΓΕΥΜΑ», ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ DISTINTO, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ- ΜΑΛΛΙΩΡΗ: ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Γ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Φέτος ανάβουμε τη «Φλόγα» της ελπίδας»

Mια ακόμα αφορμή να ξανασμίξουν οι συμπολίτισσες μέλη και φίλες του πατρινού παραρτήματος του πανελλήνιου αθλητικού σωματείου γυναικών «Καλλιπάτειρα», δίνει το πολυαναμενόμενο «Αχαιών Αγάπης Γεύμα» το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο Distinto του Ρίου. Ένα κάλεσμα με φιλανθρωπική διάσταση, το προτελευταίο, γιορτινό σαββατόβραδο της Αποκριάς στις 9.30 μ.μ. και οικοδέσποινες τη λαμπερή πρόεδρο της «Καλλιπάτειρας» Κατερίνα Παναγοπούλου και τη συμπολίτισσα εκπαιδευτικό, σχολική σύμβουλο και κοινωνική λειτουργό, Μαρία Μανουσάκη – Μαλλιώρη, που είναι συντονίστρια του πατρινού παραρτήματος του ονομαστού σωματείου. Η εκδήλωση που θα δελεάσει γνωστό κόσμο με κοινωνική, επιχειρηματική, επιστημονική, πολιτιστική και αθλητική δράση, υλοποιείται με τη συμβολή του Επιμελητηρίου Αχαίας και τα έσοδά της θα διατεθούν στη «Φλόγα». Η Μαρία Μανουσάκη- Μαλλιώρη απάντησε στις σχετικές ερωτήσεις του thebestVIEW:

Το «Αχαιών Αγάπης Γεύμα» πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά. Με ποιο σκεπτικό ξεκίνησε πέρυσι η εκδήλωση;

Ήταν μία ιδέα που την καλλιεργούσα πολύ καιρό και βρήκε ανταπόκριση από όλες μας. Στοχεύσαμε σε μια εκδήλωση που θα γίνεται συνεπώς στην πόλη της Πάτρας με κίνητρα που θα είχαμε όλοι μας, έτσι ώστε να καθιερωθεί με θετικό πρόσημο για το Παράρτημά μας. Έτσι δημιουργήσαμε το Αχαιών Αγάπης Γεύμα, μία συνάντηση φιλαλληλίας για να ενισχύσουμε τους συνεκτικούς μας δεσμούς ως συνδημότες, να προβάλουμε την τοπική μας παραγωγική δραστηριότητα και να αναδείξουμε το πνεύμα συλλογικότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης που δικαιώνει την ανθρώπινη υπόσταση μας. Μάλιστα, ενίοτε θα αναδεικνύουμε  και ανθρώπους  που είναι ανάμεσα μας και ξεχωρίζουν για την δράση τους και την προσφορά τους στην κοινωνία μας. Κυρίως όμως το γεύμα θα στηρίζει συμπολίτες μας που σε μία στιγμή της ζωής τους θέλουν την συμπαράσταση μας. Πέρυσι π.χ. υλοποιήθηκε για την Κιβωτό της Αγάπης.

Τι διαφορετικό θα συμβεί φέτος;

Οι Καλλιπάτειρες ετοιμάζουν το Αχαιών Αγάπης Γεύμα 2017, με στόχο να ανάψουν τη «Φλόγα» της ελπίδας και να ζεστάνουν τις καρδιές όλων μας. Ο στόχος και ο σκοπός είναι ο ίδιος, αυτό που αλλάζει είναι κυρίως οι αποδέκτες της εκδήλωσης. Οργανωτικά πάντως θα θέλαμε να κάνουμε την έκπληξη και να μην παρουσιάσουμε από πριν τι σχεδιάσαμε.

Τι σημαίνει να είσαι Καλλιπάτειρα για σένα προσωπικά;

Καλλιπάτειρα για μένα σημαίνει να στηρίζω έμπρακτα τις αρχές και τις αξίες μας, ώστε να απλωθούν μέσα στην κοινωνία, με αγάπη και αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας. Είναι μία στάση ζωής  και ένα σύστημα αξιών που  διέπει όλες τις εκφάνσεις και της δικής μου διαδρομής.

Τι ξεχωρίζεις από την επαφή σου με την πρόεδρο Κατερίνα Παναγοπούλου;

Από την επαφή μου με την κυρία  Παναγοπούλου,  θα έλεγα πως ανακάλυψα μία δυναμική και χαρισματική γυναικεία προσωπικότητα, που διακατέχεται από αγάπη και προσφορά για τον τόπο της. Αγαπάει την Ελλάδα, το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, και τον συνάνθρωπο. Έχει υλοποιήσει πολλές δράσεις ώστε να φέρει όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας μας αλλά και στο διεθνές προσκήνιο, αξίες και ιδεώδη που μπορούν να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο. Το κυριότερο  όμως που έχω ξεχωρίσει είναι η καλοσύνη η γενναιοδωρία  και η αισθητική που την διακρίνουν.

Ποιες είναι σήμερα οι προτεραιότητες του πατρινού παραρτήματος της Καλλιπάτειρας;

Η προτεραιότητα μας ως  Καλλιπάτειρες  της Πάτρας είναι  να κάνουμε πράξη εθελοντικά όσα πρεσβεύουμε συμβάλλοντας έτσι σε ένα κόσμο ομορφότερο και περισσότερο ανθρώπινο.

* Το event θα έχει αποκριάτικο χρώμα και μενού ειδικά επιμελημένο από το επιτελείο του Distinto. Οι προσκλήσεις κοστίζουν 25 ευρώ. Τηλ. 6937050796

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View