Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέος Πρόεδρος στην Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,μετά την παραίτηση Μαζαρακιώτη

Νέος Πρόεδρος στην Ένωση Αξιωματικών Ελλ...

Νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο Α/Υ' Ανδρέας Πλέσσιας

Συγκλήθηκε στις 27 Ιανουαρίου σύμφωνα με το καταστατικό, το Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος Α/Δ΄ Μαζαρακιώτης Χρήστος υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. σύμφωνα με το καταστατικό εξέλεξε ως νέο Πρόεδρο τον Α/Υ΄ ΠΛΕΣΣΙΑ Ανδρέα, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις του Δ.Σ. εκλέχθηκαν οι κατωτέρω:

Α΄ Αντιπρόεδρος: Α/Υ΄ΚΑΠΝΙΑΡΗΣ Απόστολος

Β΄ Αντιπρόεδρος: Αστυνόμος Α΄ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος

Γενικός Γραμματέας: Αστυνόμος Α΄ΑΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος

Ταμίας: Αστυνομικός Υποδ/ντης ΜΠΟΥΜΗΣ Ιωάννης

Οργανωτικός Γραμματέας: Υ/Α΄ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος

Μέλος: Α/Δ΄ ΜΑΖΑΡΑΚΙΩΤΗΣ Χρήστος

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Α/Δ΄ ΜΑΖΑΡΑΚΙΩΤΗΣ Χρήστος , απεύθυνε στο Δ.Σ. και τα μέλη της Ένωσης επιστολή στην οποία αναφέρει:

«Μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια συνεχούς συμμετοχής και δράσης στα συνδικαλιστικά μας πράγματα, αρχικά ως απλό μέλος και εν συνεχεία ως αιρετός εκπρόσωπος, με αποκορύφωμα την ανάδειξή μου σε Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και παραδίδω την σκυτάλη στον άξιο συνάδελφο και φίλο Ανδρέα Πλέσσια.

Η απόφασή μου αυτή ήταν διπλά επιβεβλημένη. Αφενός μεν λόγω της υπηρεσιακής μετακίνησής μου στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κεφαλληνίας ως Διευθυντή, αφετέρου δε ένεκα της προσήλωσής μου στην λογική της ανανέωσης.

Ανέκαθεν ήμουν υπέρμαχος της ενασχόλησης των νεότερων συναδέλφων με τα συνδικαλιστικά δρώμενα και η αποχώρησή μου κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Με την βοήθεια και την στήριξη τόσο την δική σας, όσο και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, πορευθήκαμε όλο αυτόν τον καιρό.

Κάναμε πολλά. Άλλα προβλήθηκαν, άλλα όχι. Κυρίως, όμως, αλλάξαμε το πνεύμα που διέπει το συνδικαλιστικό γίγνεσθαι.

Αποκορύφωμα της άοκνης αυτής προσπάθειας ήταν δύο σημαντικά γεγονότα, τα οποία ο νέος Πρόεδρος τα βρίσκει ως παρακαταθήκη.

Το ένα ήταν η κατάρτιση ενιαίου ψηφοδελτίου στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων μας, δίχως χρώματα, ταμπέλες και παρωπίδες.

Μια κίνηση που άφησε στην άκρη λάθη και παθογένειες του παρελθόντος και υπέδειξε την ορθή οδό. Την οδό την ενότητας.

Το άλλο ήταν η συμμετοχή στις προαναφερόμενες εκλογές σχεδόν του 100% των εγγεγραμμένων μελών μας. Συμμετοχή μαζική, η οποία ήρθε ως η λογική συνέχεια του υγιούς κλίματος ομοψυχίας.

Συμμετοχή η οποία ήταν η δική σας αναγνώριση στους αγώνες που κάναμε ως αιρετοί. Συμμετοχή που ακούστηκε ως το δικό σας «ευχαριστώ».

Βέβαια, η ενασχόλησή μου με τα συνδικαλιστικά θέματα δεν σταματά εδώ, καθώς η θέση μου ως Προέδρου της Διαρκούς Ειδικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας και η συμμετοχή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟ.ΑΞΙ.Α.,  θα με κρατούν σε διαρκή εγρήγορση.

Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να κλείσω αυτήν την σύντομη επικοινωνία μου μαζί σας. Από τα βάθη της καρδιάς μου θα ήθελα να ευχαριστήσω καταρχήν εσάς, που με τιμήσατε κατ’ επανάληψη με την ψήφο σας. Θέλω να πιστεύω ότι στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων και ανταπέδωσα την εμπιστοσύνη σας.

Έπειτα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στην Ένωσή μας, με τους οποίους πορεύθηκα όλα αυτά τα χρόνια. Τα αισθήματα αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού είναι δεδομένα.

Εύχομαι ο νέος Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να πάνε την Ένωση ακόμα ένα βήμα προς τα εμπρός και να βάλουν και αυτοί το λιθαράκι τους, όπως έπραξα και εγώ όλα αυτά τα χρόνια.»

Το νέο Δ.Σ και η Ένωσή μας θα συνεχίσει αταλάντευτα και δυναμικά την προσπάθειά της και την συνδικαλιστική της δράση, δηλώνοντας  πως θα παραμείνουμε ενεργοί και πάντα παρόντες στις εξελίξεις, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίσεις στην Πυροσβεστική - Παραμένει στη διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαϊας ο Νίκος Ρουμελιώτης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις