Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην Πάτρα σήμερα το μεσημέρι η Βάσια Παναγοπούλου και ο Γιάννης Αϊβάζης

Στην Πάτρα σήμερα το μεσημέρι η Βάσια Πα...
Πετρή Σμαρώ

Από αύριο στο Πάνθεον «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν»

Μία μέρα πριν την πρεμιέρα της παράστασης «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν» στον Πάνθεον της Πάτρας, η Βάσια Παναγοπούλου και ο Γιάννης Αϊβάζης συνάντησαν σήμερα το μεσημέρι τους δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο Βυζαντινό και μίλησαν για το έργο.  «Δεν είναι τυχαίο που ξεκινάμε από την Πάτρα την περιοδεία καθώς είμαι δεμένη συναισθηματικά με την πόλη και τα παιδιά μου είναι δημότες Πατρών" ήταν τα πρώτα λόγια της Βάσιας Παναγοπούλου.

"Είναι πολύ σημαντικό που ο Ανδρέας Βουτσινάς είχε αποφασίσει να δουλέψει στην Αθήνα αφού για χρόνια εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη. Ο Βουτσινάς σκηνοθέτησε το έργο και είχε τον ενθουσιασμό του πρωτάρη" είπε η κ. Παναγοπούλου για το κύκνειο άσμα του, ενώ επισήμανε ότι αρχική επιλογή του αξέχαστου σκηνοθέτη ήταν ο Γιάννης Αϊβάζης, ο οποίος πέρυσι δεν μπόρεσε να πρωταγωνιστήσει λόγω υποχρεώσεων.

Για το έργο ανέφερε: «Το έργο του Τζώρτζ Μπέρναρντ Σω όταν γράφτηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε προκάλεσε τόσο πολύ που μέσα σε πέντε μέρες κατέβηκε.»

Όσο για την επιλογή της να πρωταγωνιστεί στο έργο επισήμανε: «Πέρυσι όλη η Αθήνα καιγόταν. Με προβλημάτισε ο θυμός του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Έσπαγαν και λεηλατούσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Ένιωθαν προδομένοι από τη συμπεριφορά της εξουσίας. Έτσι νιώθει και η Βίβη, ο ρόλος που ενσαρκώνω, αλλά αυτή δεν σπάει καταστήματα και βιτρίνες αλλά σπάει τη σχέση με τη μητέρα της.»

Τέλος ανέφερε την αγαπημένη της φράση από το έργο η οποία είναι: «Αν είναι να διαλέξεις τους γνωστούς σου με βάση την ηθική καλύτερα να φύγεις.»

Η παράσταση ανεβαίνει στο Πάνθεον της Πάτρας στις 26, 27 και 28 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture