Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχαΐα: Εβδομάδα υπουργικών επισκέψεων αυτή που διανύουμε- Φέρνει απάντηση για τη διέλευση του τρένου από την Πάτρα ο Σπίρτζης;

Αχαΐα: Εβδομάδα υπουργικών επισκέψεων αυ...

Την Παρασκευή στο Αίγιο, εκτός απροόπτου ο Γ. Σταθάκης

Στο επίκεντρο υπουργικών επισκέψεων θα βρεθεί η Πάτρα αλλά και γενικότερα η Αχαΐα την εβδομάδα που διανύουμε καθώς εκτός από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζης που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη Τρίτη και Τετάρτη, την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται στην περιοχή και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες του thebest.gr ο κ. Σπίρτζης στη 1:00μ.μ. της Τρίτης θα ξεκινήσει την επίσκεψή του με αυτοψία στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού καθώς και στον σιδηροδρομικό άξονα Κιάτο-Πάτρας.

Στην συνέχεια, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα φθάσει στην Πάτρα όπου θα έχει κομματική σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη του κόμματος από την Αχαΐα. Κατά τα λοιπά, το πρόγραμμα του υπουργού Υποδομών δεν έχει οριστικοποιηθεί, ωστόσο σίγουρα φαίνεται πως είναι τα ραντεβού του με τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών και με το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Από εκεί πέρα τόσο ο ίδιος όσο και η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεχθεί δεκάδες αιτήματα από Φορείς κι εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης τα οποία εξετάζονται και εκ μέρους του κ. Σπίρτζη γίνεται προσπάθεια να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες συναντήσεις.

Παράλληλα τον τελευταίο καιρό είναι έντονη η φημολογία ότι ο υπουργός Υποδομών κομίζει στην Πάτρα προτάσεις για την διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, μια συζήτηση που ομολογουμένως έχει καθυστερήσει πολύ. Το γεγονός μάλιστα ότι σε αυτή του την περιοδεία στην Αχαΐας θα συνοδεύεται από τον Διευθύνοντας Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Θανάση Βούρδα, εντείνουν τις προσδοκίες των τοπικών φορέων.

Ωστόσο, αν και πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα ερωτηθεί σχετικά αφού είναι ένα θέμα που «καίει» την Πάτρα, αξίζει να σημειωθεί ότι η αρμοδιότητα για τέτοιου τύπου ανακοινώσεις ανήκει στον ΟΣΕ. Η κουβέντα πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανοίξει αφού είναι βέβαιο ότι το θέμα θα θέσει στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει μαζί του, ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης.

Όπως όμως προαναφέρθηκε ο κ. Σπίρτζης δεν θα είναι ο μόνος Υπουργός που θα έρθει στην Αχαΐα μέσα στην εβδομάδα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, την Παρασκευή αναμένεται στο Αίγιο ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης. Ο κ. Σταθάκης αναμένεται να μιλήσει σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην Αιγιάλεια στο πλαίσιο της τριήμερης (27-28-29 Ιανουαρίου) πανελλαδικής εξόρμησης για την συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η επίσκεψη Σταθάκη αναμένεται να οριστικοποιηθεί αύριο Τρίτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις