Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πανηπειρωτικού συλλόγου Πατρών

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την κοπή της Πρωτοχρονιάτ...

Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή, 22/1/17, στο «Σπίτι του Ηπειρώτη»

Την Κυριακή, 22/1/17, στο «Σπίτι του Ηπειρώτη» (Μουρούζη 14-16) και στην ασφυκτικά γεμάτη  αίθουσα του, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, αφού προηγουμένως τίμησε με αρτοκλασία στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας  τη μνήμη του προστάτη του, νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις.

Η όμορφη εκδήλωση ξεκίνησε με τα κάλαντα που είπαν από το «υπερώο» μικρά Ηπειρωτόπουλα, ντυμένα με τις παραδοσιακές  ενδυμασίες του τόπου καταγωγής τους. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, εντυπωσιακό ήταν το πανό με τις ευχές τους που άνοιξαν μόλις τελείωσαν τα κάλαντα!

Ύστερα ακούστηκαν παραδοσιακά Ηπειρώτικα τραγούδια που χόρεψαν με χάρη οι «μπόμπιρες» και σιγοτραγούδησαν με συγκίνηση οι παρευρισκόμενοι.

Αχ, αυτό το λερωμένο μαντήλι σου, Γιάννη μου! Τι κι αν περνούν τα χρόνια κι αλλάζουν οι καιροί, οι θύμισες συντροφεύουν τους Ηπειρώτες, περνούν από γενιά σε γενιά… Ίσως, για να μαλακώνουν λίγο οι καρδιές όλων μας μπροστά στα βάσανα ξεριζωμένων και βασανισμένων  ανθρώπων στους τωρινούς αδυσώπητους και πάλι καιρούς…

Οι μεγαλύτεροι πήραν τη σκυτάλη και είπαν τα κάλαντα, διασκευασμένα στο …Ηπειρώτικο ιδίωμα! Η Χορωδία του Συλλόγου απέδωσε στη συνέχεια Ηπειρώτικα παραδοσιακά τραγούδια…

Μετά την κοπή της πίτας από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Γκουρβέλο, προιστάμενο του Μητροπολιτικού ναού της Ευαγγελίστριας, που μίλησε με θερμά λόγια για το έργο του Πανηπειρωτικού  Συλλόγου και τη συμβολή των Ηπειρωτών  στην ανάπτυξη της πόλης, τις ευχές  του Προέδρου του Συλλόγου κ. Κ. Τσίρη και τις ευχαριστίες του  στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και Συλλόγων που παραβρέθηκαν, έγινε ιδιαίτερη αναφορά  σε όλα τα τμήματα του Συλλόγου (Χορευτικά μικρών και ενηλίκων υπό τους χοροδιδασκάλους Κων/να Ζάγκλα και Αλέξανδρο Χάιδα, Χορωδία υπό τον καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και χοράρχη Δημ. Σακαλή, Περιοδικό του Συλλόγου - υπεύθυνος Θεόδωρος Μάνος, Πολυφωνικό υπό την Αρετή Μίγγου, Θεατρική Ομάδα υπό τον Χρήστο Μπαϊρακτάρη).

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με  συνοπτική αναφορά στις κυριότερες από τις πολλές και σημαντικές δραστηριότητες του Συλλόγου  στη χρονιά που πέρασε. Εκδηλώσεις που αρκετές έγιναν σε αρμονική συνεργασία  με άλλους φορείς της πόλης (Δήμο, Πολιτιστικούς και Πνευματικούς Συλλόγους,  Λύκειο Ελληνίδων κλπ).

Την παρουσίαση αυτών των εκδηλώσεων έκανε  με γλαφυρό τρόπο και με σχετικό βίντεο η Μαρίνα Πεππέ, η οποία είχε και την επιμέλεια της όλης εκδήλωσης.

Ο τυχερός της πίτας είχε ως δώρο δύο προσκλήσεις για το μεγάλο αποκριάτικο χορό του Συλλόγου που θα γίνει  την Κυριακή 12/2/2017 το μεσημέρι, στο «Συμπόσιο». Ηπειρώτικη παραδοσιακή ορχήστρα και μία τραγουδίστρια, σε συνεργασία με τοπικούς καλλιτέχνες και δρώμενο-έκπληξη  φιλοδοξούν να χαρίσουν στους Ηπειρώτες και στους φίλους τους αξέχαστες στιγμές…

Στο τέλος προσφέρθηκε τσίπουρο, κρασί και αναψυκτικά.

Παρών ήταν και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Μανόλης Μαγκλάρας, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης.

Οι φωτό είναι της Φαύστας Φρατζή, από το flashstarsskaipatras.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight