Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΚΑΙ «ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ» Ο 82ΧΡΟΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ. ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

ΚΑΙ «ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ» Ο 82ΧΡΟΝΟΣ ΚΩ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

"Ξανακατεβαίνουμε" στο Φεστιβάλ Αθηνών

Τη νέα χρονιά θα κλείσει τα 82 του χρόνια, αλλά όπως φαίνεται «δεν το βάζει κάτω» καλλιτεχνικά. Όπως ανακοίνωσε το Φεστιβάλ Αθηνών με επίσημη πλέον ανακοίνωση,  ο βετεράνος της κουίντας και του σινεμά Κώστας Καζάκος, ενώ διατηρεί τα ηνία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας,  θα υποδυθεί τον τραγικό Οιδίποδα το φετινό καλοκαίρι στην Επίδαυρο και σε μεγάλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας. Ο σκηνοθέτης της παράστασης «Οιδίπους επί Κολωνώ» θα είναι ο Σταύρος Τσακίρης. Ο Κώστας Καζάκος θα έχει να ανταγωνιστεί άλλες ηχηρές καθόδους στο επιβλητικό αργολικό θέατρο όπως των Μαρίας Ναυπλιώτου (Μήδεια), Γιάννη Στάνκογλου (Επτά επί Θήβας), Καρυοφυλλιάς Καραπέτη (Πέρσες) αλλά και Τζίμη Πανούση (Ειρήνη)!

Οσοι έχουν παρακολουθήσει τον γνωστό ηθοποιό στον «Γαλιλαίο» και στους «Μικροαστούς» στο Δημοτικό Θέατρο έχουν διαπιστώσει πως είναι ακαταπόνητος στη σκηνή, παρά την ηλικία του. Στην καλοκαιρινή παράσταση θα υποδυθεί τον Οιδίποδα, ως τυφλό και εξόριστο γέροντα, πριν το τέλος του. Με φόντο την Αρχαία Αθήνα, και με τις κόρες του Αντιγόνη και Ισμήνη στο πλευρό του και με το Θησέα αντιμέτωπο, θα "αναπαυθεί" σύμφωνα με την τραγική του μοίρα. Το συγκεκριμένο έργο ήταν στα πλάνα του Κώστα Καζάκου από πέρυσι και μόλις έγινε είδηση στα αθηναικά media.

Θυμίζουμε πως ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και συνεργαστεί με κορυφαίους θεατρικούς οργανισμούς εντός και εκτός συνόρων.  Εχει διδάξει στο θεατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σε σχολές υποκριτικής με ειδίκευση το αρχαίο δράμα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View