Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ-Έντονες βροχές στα δυτικά της Αχαΐας και χιόνια στο Παναχαϊκό-Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ-Έ...

Η πρόβλεψη για την Πάτρα από τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Νικόλαου Σερέτη

Το άσχημο πρόσωπό του αναμένεται να δείξει ο καιρός από σταδιακά από το βράδυ και στη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ, Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Δευτέρας από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Ειδικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

Το βράδυ της Δευτέρας, στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και πιθανόν στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Την Τρίτη, τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, ενώ μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια) και πιθανόν στην Αττική και την Κρήτη.

Κατά τόπους σε όλη την ανατολική νησιωτική χώρα.

Την Τετάρτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν:

Το βράδυ της Δευτέρας, στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα).

Την Τρίτη, μέχρι τις απογευματινές ώρες, στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα).

Στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα) της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Την Τετάρτη, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Η πρόγνωση για την Πάτρα και την Αχαΐα από τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Νικόλαο Σερέτη

Βαρομετρικό χαμηλό στροβιλιζόμενο στην περιοχή της Νότιας Ιταλίας θα επηρεάσει την χώρα μας από αύριο το μεσημέρι αρχής γενομένης από τα νοτιοδυτικά με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές (ενδεχομένως και ημιορεινές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης). Αναλυτικά το πως θα επηρεαστεί η πόλη της Πάτρας.

Η πρόγνωση για την Πάτρα αναφέρει:

Δευτέρα 23/1: Νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης κατά την διάρκεια των απογευματινών και βραδυνών ωρών της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-13oC και οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4-5bf, ενώ στην περιοχή του Ρίου οι ριπές τους θα αγγίζουν τοπικά τα 7-8bf .

Τρίτη 24/1: Βροχές θα εκδηλώνονται κατά την διάρκεια του πρώτου μισού της ημέρας οι οποίες τοπικά δεν αποκλείεται να είναι έντονες κυρίως στα δυτικά τμήματα του ν.Αχαΐας. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από τις μεσημβρινές ώρες και μετέπειτα.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην γύρω ορεινή ζώνη του Παναχαϊκού όρους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-14oC ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 4-5bf και στην θαλάσσια περιοχή του Ρίου 7-8bf με σταδιακή εξασθένηση μέσα στην ημέρα.

Τετάρτη 25/1: Βελτιωμένος ο καιρός στην πόλη με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7-14oC και οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να είναι ανατολικών συνιστωσών στα 3-4bf και στο Ρίο τοπικά 6bf.

Τάση Επόμενων Ημερών: Βελτιωμένος φαίνεται να διατηρείται ο καιρός στην πόλη και την Πέμπτη, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για κάποια νέα ψυχρή εισβολή το ερχόμενο Π-Σ-Κ της οποίας τα ακριβή χαρακτηριστικά δεν μπορούν ακόμη να προσδιοριστούν.

Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται πως τον πρώτο λόγο όσον αφορά τα φαινόμενα (χιονοπτώσεις) θα τον έχει η ανατολική χώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σύστημα του καιρού, το πρωί της Δευτέρας 23/01, πάνω από την Πάτρα - ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις