Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Κατσανιώτης: «Ούτε μία κρατική δομή υποδοχής βρεφών και παιδιών στη Δυτική Ελλάδα…»

Α. Κατσανιώτης: «Ούτε μία κρατική δομή υ...

Ο βουλευτής της ΝΔ επισκέφθηκε το Καραμανδάνειο, με αφορμή τα τρία εγκαταλελειμμένα παιδάκια

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας βρέθηκε  σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, και με αφορμή τα τρία εγκαταλελειμμένα παιδάκια, συναντήθηκε με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, Βασιλική Γεωργιοπούλου και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των παιδιών, δίνοντας παράλληλα πολλά συγχαρητήρια στη Διοίκηση και το Προσωπικό του Παιδιατρικού Νοσοκομείου για την ευαισθησία και την αγάπη που έδειξαν από την πρώτη στιγμή.

«Σήμερα είχαμε και άλλο ένα περιστατικό εγκατάλειψης βρέφους στο νοσοκομείο του Αγρινίου» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, που είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κ. Γεωργιοπούλου και εργαζόμενους του Καραμανδανείου αναφορικά με την παντελή έλλειψη κρατικών δομών στη Δυτική Ελλάδα για την υποδοχή και φιλοξενία βρεφών και μικρών παιδιών, αλλά και το τεράστιο ζήτημα αναδοχής και υιοθεσιών στην Ελλάδα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του κ. Κατσανιώτη.

«Η ίδια η πραγματικότητα μας καλεί να κοιτάξουμε κατάματα καταστάσεις που μας πληγώνουν όλους. Και να τις ανατρέψουμε. Ειδικά όταν δεν έχουν καμία σχέση με τα μνημόνια, αλλά με τις επιλογές που ως κοινωνία και ως άνθρωποι κάνουμε. H δημιουργία δομών για τη βραχυχρόνια υποδοχή εγκαταλελειμμένων παιδιών, σε συνδυασμό με τη ριζική αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των υιοθεσιών, ώστε τα παιδιά αυτά να μπορούν να μεγαλώνουν σε οικογένειες, με αγάπη και προοπτική για το μέλλον τους, είναι υποχρέωση μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσανιώτης.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι ο ίδιος σκοπεύει να κινηθεί σε κάθε επίπεδο, τοπικό και πανελλαδικό, ώστε η Δυτική Ελλάδα να καταφέρει να αποκτήσει τουλάχιστον μία ειδικευμένη δομή για εγκαταλελειμμένα παιδιά, ενώ θύμισε πως η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη καταθέσει οκτώ συγκεκριμένες προτάσεις για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου υιοθεσιών.

«Το πρόβλημα οξύνεται και κανείς μας δεν μπορεί να ανεχτεί να στοιβάζονται παιδάκια σε νοσοκομεία, την ίδια ώρα που πολλά ζευγάρια, αλλά και οικογένειες, θα ήθελαν και θα μπορούσαν να αναλάβουν τη φροντίδα τους. Δυστυχώς, στη χώρα μας έχουμε 4 φορές μικρότερο ποσοστό υιοθεσιών από ό,τι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος και 10 φορές μικρότερο από τις ΗΠΑ.

Έχουμε χρέος να το αλλάξουμε αυτό. Και μπορούμε να το κάνουμε, δημιουργώντας ένα εθνικό μητρώο για τις υιοθεσίες, δίνοντας προτεραιότητα σε δικαστικές πράξεις που έχουν να κάνουν με την υιοθεσία ή την επιμέλεια παιδιών, αλλά και θέτοντας συγκεκριμένα, πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα για τα διάφορα στάδια στην διαδικασία της υιοθεσίας. Η ζωή μας δεν είναι μόνο χρέη, πλεονάσματα και φόροι. Πάνω από κάθε τι άλλο, είναι το δικαίωμα όλων των παιδιών σε μία τρυφερή αγκαλιά. Και πρέπει να τους το δώσουμε…», τόνισε τέλος ο κ. Κατσανιώτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις