Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Μετά τις γιορτές επιστρέφουμε στα λαχανικά αλλά φορούν τα «αμπιγιέ τους»

Μετά τις γιορτές επιστρέφουμε στα λαχανι...

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

Τα λαχανικά φορούν τα «αμπιγιέ τους» και κάνουν την εμφάνισή τους ! ! !
Μετά τα gourmet και πλούσια φαγητά των γιορτών, σειρά έχουν τα λαχανικά. Θρεπτικά και πολύτιμα για τον οργανισμό, τα πράσινα λαχανικά χαρίζουν υγεία και ευεξία.
Ειδικά μετά τις γιορτές και για να ελαφρύνουμε τα γεύματα και τη ζυγαριά μας, μπορούμε να ετοιμάσουμε σούπες και τάρτες με ένα twist luxurious.
Φρέσκα, της εποχής και γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, πράσα, πατάτες και μπροκολάκια, φοράνε τα καλά τους και παρουσιάζονται στο τραπέζι μας σαν πρώτα ή και κύρια πιάτα.
Φτιάξτε ζύμη για την τάρτα ή αγοράστε μία έτοιμη ζύμη κουρού και συνοδέψτε ένα κύριο πιάτο κοτόπουλο λεμονάτο.
Ετοιμάστε σούπα με πράσα, πατάτες & Κρητικό απάκι, συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι σε συνδυασμό με τη θαλπωρή ενάντια στον βαρύ χειμώνα.

Καλή όρεξη ! ! !

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΑΚΙΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ & ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

Χρόνος Προετοιμασίας 2 ώρες -Χρόνος Ψησίματος 40 ’ –Μέτρια

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)


Για την τάρτα

● 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

● 180 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

● 1 κρόκο αβγού

● 2-3 κ.σ. νερό

● ½ κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση


● 250 γρ. τουφίτσες μπροκολάκι


● 60 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

● 100 γρ. μπλε τυρί

● 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

● 2 αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομματάκια και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια θρουλιαστή ζύμη.

Προσθέτουμε τον κρόκο αβγού και το νερό κουταλιά – κουταλιά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και το ζυμάρι μας να γίνει μαλακό.

Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Το ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο πάχους ½ εκ. και το τοποθετούμε με μέσα σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας.

Πλένουμε και στεγνώνουμε το μπρόκολο και το τοποθετούμε στην τάρτα. Λιώνουμε το μπλε τυρί μέσα στην κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε τα αβγά και τα ενσωματώνουμε χτυπώντας καλά το μείγμα.

Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα και ανάμεσα στις
τούφες του μπρόκολου.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε την τάρτα για 30’-35’ στους 180 °.


Στη συνέχεια την ξεσκεπάζουμε και την ψήνουμε λίγο ακόμα στους 180 °, μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να αποκτήσει χρυσό χρώμα.

Tip

Εάν δεν μας αρέσει η έντονη γεύση του μπλε τυριού μπορούμε να το αναμείξουμε με μισή δόση γραβιέρας.

Τι πίνουμε;

‘Ένα κόκκινο κρασί Αγιωργίτικο , του κτήματος «Σκούρα»

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΠΑΤΑΤΕΣ & ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΠΑΚΙ

Χρόνος Μαγειρέματος 20 ’ – Εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)


● 4 πράσα καθαρισμένα, μόνο το άσπρο μέρος και πολύ ψιλοκομμένα

● 2 πατάτες μέτριες

● 750ml ζωμός λαχανικών σπιτικός ή βιολογικός

● 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

● 100 γρ. απάκι Κρήτης

● 2 κ.σ. βούτυρο

● Αλάτι Ιμαλαϊων με μπαχαρικά (Υπάρχει έτοιμο στο Σούπερ Μάρκετ)

● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αρχικά σοτάρουμε με το βούτυρο τα πράσα, την πατάτα ψιλοκομμένη και το κρεμμυδάκι, ίσα να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε για περίπου 20’ μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ έως ότου ομογενοποιηθεί.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο το απάκι ίσα να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή αφού έχουμε ρίξει και το ροδοκοκκινισμένο απάκι.

Tip

Εάν επιθυμούμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το απάκι με σύγκλινο ή καπνιστό μπείκον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life