Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό

Ευρωλίγκα: Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό

Τον επανέφερε στην πραγματικότητα η Φενερμπαχτσέ

Ο Παναθηναϊκός ξέχασε την αγωνιστική ταυτότητα του στα... ντουλαπάκια των αποδυτηρίων του ΣΕΦ, χάνοντας έδαφος στη διεκδίκηση της τετράδας της Euroleague, όπως και τη διαφορά των 11 πόντων που είχε «οικοδομήσει» στο ΟΑΚΑ επί της Φενερμπαχτσέ.

Οι «πράσινοι» έμειναν στους... πανηγυρισμούς του θριάμβου του Κυπέλλου Ελλάδας επί του Ολυμπιακού, με το σύνολο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να «τιμωρεί» με 84-63 την ομάδα της καρδιάς του στην Κωνσταντινούπολη, για την 18η αγωνιστική της διοργάνωσης, και να αποσπάται στην ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό (11-7 το ρεκόρ της Φενέρ, 10-8 του «τριφυλλιού»).

Με μόλις 7/23 τρίποντα, 13 λάθη, 5 επιθετικά ριμπάουντ (εν αντιθέσει με τα 12 της Φενέρ) και χαμένος στις... περιστροφές ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός στην Πόλη και να διεκδικήσει ένα σπουδαίο «διπλό» που θα τον έβαζε δυνατά στη μάχη της τετράδας και του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ. Τζέιμς (25π.) και Σίνγλεντον (13π., αποχώρησε τραυματίας με σφίξιμο στον δικέφαλο του ποδιού) αποτέλεσαν λαμπρές εξαιρέσεις στην απογοητευτική βραδιά των Ρίβερς (άργησε να «αφυπνιστεί»), Καλάθη και Μπουρούση, οι οποίοι... παρέσυραν και τους υπόλοιπους σε μία απογοητευτική εμφάνιση, χωρίς διάθεση στη δημιουργία.

Στον αντίποδα, η Φενέρ (ανώτερη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες) είχε σε... κέφια τον Ντατόμε (16π.), αλλά και τον Ιορδανό σέντερ, Αχμέτ Ντουβερίογλου, ο οποίος σημείωσε ρεκόρ καριέρας σε πόντους στην Euroleague (13π.). Εξαιρετική βραδιά και για τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος σε 25 λεπτά συμμετοχής είχε απολογισμό 12 πόντους (2/5δ., 2/2τρ., 2/2β), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τεράστια αδυναμία σε άμυνα, αλλά και έλεγχο των ριμπάουντ, κυρίως των επιθετικών, με την Φενερμπαχτσέ να βρίσκει τα ελεύθερα σουτ και να βάζει γρήγορα τους «πράσινους» σε μειονεκτική θέση.

Ουσιαστικά το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε ανταγωνιστικό στα πρώτα οκτώ λεπτά της αναμέτρησης, όταν ο φωτεινός πίνακας έγραψε το 19-14.

Τι ακολούθησε; Απόλυτη υπεροχή της τουρκικής ομάδας, η οποία πήρε ρυθμό στην επίθεση μέσα από την εξαιρετική της άμυνα και με επιμέρους σκορ 15-2 ξέφυγε στο 23΄ με +18 (34-16), με τον Παναθηναϊκό να τα... σπάει στα σουτ εντός πεδιάς και να βρίσκει λύσεις μόνο από τη γραμμή των ελευθέρων βολών μέχρι το ημίχρονο (44-28).

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πιο παραγωγικός στην τρίτη περίοδο, με τον Τζέιμς να σημειώνει τους 9 από τους συνολικά 17 πόντους των «πράσινων» σε αυτό το διάστημα.

Ωστόσο, η αστοχία του από τα 6.75, μαζί με την προβληματική δημιουργία, τα λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ δεν του επέτρεψαν την ανατροπή, με την Φενέρ να διατηρείται σταθερά μία διψήφια διαφορά ασφαλείας (60-45 στο 30΄).

Τα πρώτα λεπτά του... επιλογου της αναμέτρησης κύλησαν με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει και πάλι την αγωνιστική του ταυτότητα, με την Φενέρ να τρέχει ένα σερί 10-0, να εκτοξεύει τη διαφορά στο +25 (70-45 στο 34΄) και να μην κοιτάει πίσω...

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Ρίζικ (Ουκρανία), Περάντι (Εσθονία)

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 44-28, 60-45, 84-63

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΈ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς):  Άντιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 7, Σλούκας 12 (2), Νάναλι 10 (2), Βέσελι 13, Ντίξον 5 (1), Κάλινιτς 6, Ντουβερίογλου 13, Ντατόμε 16 (4).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13 (2), Νίκολς, Ρίβερς 11 (3), Τζέιμς 25 (2), Φώτσης 1, Φελντέιν 4, Γκάμπριελ 3 (1), Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 2, Καλάθης 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tένις: Θρίαμβος Σάκκαρη στο τουρνουά της Μελβούρνης!

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports