Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε φρούριο μετατρέπεται η Ουάσινγκτον ενόψει της αυριανής ορκωμοσίας Τραμπ

Σε φρούριο μετατρέπεται η Ουάσινγκτον εν...

Πάνω από 250.000 διαδηλωτές αναμένεται να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους προς τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ

Η πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον θα μετατραπεί σε ένα πραγματικό φρούριο ενόψει της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, καθώς η Αμερικανική πρωτεύουσα προετοιμάζεται για τους περισσότερους από 250.000 διαδηλωτές που αναμένεται να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους προς τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η αστυνομία εκτιμά ότι συνολικά 900.000 άνθρωποι, υποστηρικτές και αντίπαλοι του Τραμπ, θα συρρεύσουν στην Ουάσινγκτον για την τελετή, η οποία περιλαμβάνει την ορκωμοσία στα σκαλιά του Καπιτωλίου και την παρέλαση προς τον Λευκό Οίκο υπό το βλέμμα του συγκεντρωμένου πλήθους.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους θα έχουν πάει στην Ουάσινγκτον για να διαμαρτυρηθούν για τα μειωτικά σχόλια του Τραμπ προς τις γυναίκες, τους μετανάστες, τους μουσουλμάνους, αλλά και για τα σχέδιά του να καταργήσει το Obamacare και να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Οι υποστηρικτές του θαυμάζουν τον εκατομμυριούχο για την εμπειρία του στις επιχειρήσεις και τον θεωρούν ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική που μπορεί να δώσει λύσεις.

Περίπου 28.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, χιλιόμετρα κάγκελα, οδοφράγματα, απορριμματοφόρα γεμάτα με άμμο θα χρησιμοποιηθούν ως μέτρα ασφαλείας αποκλείοντας μια περιοχή έκτασης 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο κέντρο της Ουάσινγκτον.

Περίπου 30 οργανώσεις, που σύμφωνα με τους επικεφαλής τους θα συγκεντρώσουν σχεδόν 270.000 διαδηλωτές ή υποστηρικτές του Τραμπ, έχουν λάβει άδεια για να πραγματοποιήσουν πορείες ή συγκεντρώσεις πριν, στη διάρκεια και μετά την τελετή ορκωμοσίας. Άλλοι διαδηλωτές αναμένεται να εμφανιστούν, χωρίς να έχουν άδεια.

Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις αναμένεται να είναι η Πορεία των Γυναικών στην Ουάσινγκτον το Σάββατο 21/1, στην οποία οι διοργανωτές αναμένουν ότι θα συμμετάσχουν 250.000 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις