Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ο Γιώργος Μητάς στο Πολύεδρο

Πάτρα: Ο Γιώργος Μητάς στο Πολύεδρο

Τo Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, 1:00 μ.μ.

Τo Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, 1:00 μ.μ. συνεχίζεται ο νέος θεματικός κύκλος εκδηλώσεων στο Πολύεδρο, “Η μικρή φόρμα στον πεζό λόγο”.Όπως αναφέρει η πρόσκληση:

"Θα παρουσιαστεί ο συγγραφέας Γιώργος Μητάς και το βιβλίο του «Ιστορίες του Χαλ»  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη, και κέρδισε το 2011 το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενουσυγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω

Θα μιλήσουν: Κατερίνα Μενάγια, ψυχολόγος

Ιωάννα Παπαγεωργίου, επίκουρη καθηγήτρια

στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Ιστορίες του Χαλ»:

Πως γεννήθηκαν οι «Ιστορίες του Χαλ»

Οι «Ιστορίες του Χαλ» γεννήθηκαν το1992 κάτω απ’ τον μουντό ουρανό του Γιόρκσαϊρ της Β.Α. Αγγλίας. Επισκέφτηκαν τον – μελλοντικό – συγγραφέα τους αιφνιδιαστικά, υποχρεώνοντάς τον να τις φυλάξει στη μνήμη σε μια σειρά από ανεξίτηλες εικόνες – ελάχιστες σημειώσεις κρατήθηκαν στο χαρτί. Έκτοτε, και για περισσότερα από δέκα πέντε χρόνια, οι πρωταγωνιστές των τριώνιστοριών – η ηλικιωμένη κυρία Ρότζερς, ο τυφλός φοιτητής Ντόναλντ και ο ασπρομάλλης γίγαντας με την παιδική ψυχή Στηβ - περίμεναν υπομονετικά, διεκδικώντας την έξοδό τους από την αχανή φυλακή της φαντασίας στην περιορισμένη απεραντοσύνη της τυπωμένης σελίδας. Και πράγματι, η στιγμή αυτή ήρθε : η προσπάθεια να γραφτούν οιιστορίες τους, ιστορίες μοναξιάς αλλά και ελπίδας,  ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008 και ολοκληρώθηκε έναν χρόνο αργότερα, χαρίζοντας μοναδικές εμπειρίες στον δημιουργό τους.   Ύστερα η Κίχλη βρέθηκε στον δρόμο των Ιστοριών και οι μοναχικοί ήρωές τους, που τόσο πολύ περίμεναν, ταξίδεψαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture