Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας έκοψε Πρωτοχρονιάτικη πίτα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας έκοψε Πρωτοχρ...

Στην Αγορά Αργύρη

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, το βράδυ, η ΟΙΚΙΠΑ στην αγορά Αργύρη με εκατοντάδες φίλους της σε μια κατάμεστη αίθουσα. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

"Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε μια συνοπτική αναφορά στα μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχόλησαν τον πλανήτη αλλά και τη χώρα μας στη χρονιά που πέρασε. Μεταξύ άλλων  επισημάνθηκε η ενεργειακή στροφή προς τις ΑΠΕ που επιχειρείται διεθνώς σε αντίθεση με την εμμονή που υπάρχει στη χώρα μας για εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Σε ότι αφορά την πόλη μας η διαπίστωση είναι ότι τα βασικά προβλήματα παραμένουν άλυτα με κυρίαρχα την απώλεια κοινόχρηστων χώρων και τον ανεπαρκή σχεδιασμό στη διαχείριση των απορριμμάτων. Θετικές εξελίξεις χαρακτηρίστηκαν η συμφωνία για το θαλάσσιο μέτωπο και η αξιοποίηση του πάρκου της ακτής Δυμαίων προς όφελος χιλιάδων συμπολιτών.

Ο απολογισμός έκλεισε με τις πολυποίκιλες δράσεις της ΟΙΚΙΠΑ στο 2016 με κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις αλλά και διατύπωση προτάσεων σε μείζονα τοπικά ζητήματα.

Ξεχωριστή έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση από τον περιβαλλοντολόγο και μέλος της ΟΙΚΙΠΑ Διονύση Μαμάση, του προγράμματος που   υλοποιήθηκε   στο   Εθνικό   Πάρκο   Κοτυχίου-Στροφυλιάς   για   την παρακολούθηση-καταγραφή της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta  όπου η ΟΙΚΙΠΑ στήριξε την περιβαλλοντική προσπάθεια για το απειλούμενο προστατευόμενο είδος.

Μετά το διάλειμμα όπου οι φίλοι της κίνησης γεύτηκαν σπιτικές λιχουδιές, παρουσιάστηκε το οδοιπορικό το καλοκαιριού  στην Καλαβρία- Σικελία όπου 100 συνταξιδευτές βίωσαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, με τα απαραίτητα παραλειπόμενα βεβαίως που συνθέτουν την μοναδική ατμόσφαιρα της ΟΙΚΟΠΑΡΕΑΣ.

Ήταν μια όμορφη βραδιά συνάντησης πολλών φίλων  και ανταλλαγής ευχών για μια καλύτερη χρονιά.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και ευχήθηκαν στην ΟΙΚΙΠΑ ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Πατούχας και Θεόδωρος Ντρίνιας, ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Βασίλης Αϊβαλής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ανδρέας Λάζαρης, εκπρόσωποι του Συλλόγου προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και  της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ, η υπεύθυνη ΠΕ Ν. Αχαΐας Ιωάννα Παπαϊωάννου, η συντονίστρια του Φ.Δ. Υγροτόπων Κοτυχίου- Στροφιλιάς Γεωργία Καραμπέρου, ο πρόεδρος του συλλόγου ΦΑΕΘΩΝ Κίμωνας Αποστολόπουλος και ο πρώην βουλευτής και επι πολλά χρόνια μέλος της ΟΙΚΙΠΑ Νίκος Τσούκαλης.

Και του χρόνου!"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις