Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: Από τη μία τα φλαμίγκος και οι κύκνοι από την άλλη ο... σκουπιδότοπος- Οι δυο όψεις του υδροβιότοπου της Αλυκής- ΦΩΤΟ

Αχαϊα: Από τη μία τα φλαμίγκος και οι κύ...

Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό

Ποιος Αιγιώτης δεν αγαπά τον υδροβιότοπο της Αλυκής; Ένα μέρος που όλους μας έχει 'αποφορτίσει' από προβλήματα και σκέψεις, προσφέροντας γαλήνη και ομορφιά με εικόνες χιλιοφωτογραφισμένες.

Μόνο που πίσω από την ομορφιά, κρύβεται η ασχήμια ή μάλλον η βρωμιά όσων, ασυνείδητα, ξεφορτώνονται άφθονα σκουπίδια και πληγώνουν βάναυσα τον υδροβιότοπο, που ειδικά αυτή την περίοδο φιλοξενεί δεκάδες είδη πουλιών, μεταξύ αυτών και τα εντυπωσιακά φλαμίνγκος αλλά και τους πανέμορφους κύκνους.

Ο Μαρίνος Σταμούλης γράφει στο filodimos.gr:

"Τέλος Νοεμβρίου και τέλος Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα), είχαμε κατέβει στο Αίγιο οικογενειακώς. Εννοείται μαζί και η φωτογραφική μου. Την πήρα λοιπόν και έκανα 2-3 βόλτες στον υδροβιότοπο. Έλεγα μήπως δω και τα φλαμίνγκο αλλά δεν τα πέτυχα. Δεν πειράζει. Τράβηξα όμως μερικές φωτογραφίες απαθανατίζοντας την ομορφιά του τοπίου. Δυστυχώς, όχι μόνο ...

Περπάτησα σε όλο το μήκος του υδροβιότοπου από την μεριά της θάλασσας. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική! Δεν πρέπει να βρήκα έστω και ένα μέτρο ακτογραμμής καθαρό και δίχως σκουπίδια! Τους κύκνους, τις χήνες, τα φλαμίνγκο και γενικότερα τα πουλιά που συνεχίζουν και συχνάζουν εκεί, μάλλον δεν τα ενοχλεί. Εμένα όμως δεν μ' αρέσει αυτή η συνύπαρξη πουλιών - σκουπιδιών, πόσο μάλλον σε έναν χώρο που θέλει να λέγεται υδροβιότοπος.

Έβγαλα φωτογραφίες του τοπίου, των πτηνών (με όσο zoom μού επιτρέπει ο φακός μου) και μερικών σκουπιδιών, τις έκανα ζευγαράκια και τις παρουσιάζω. Θέλω να δείξω ακριβώς αυτή τη θλιβερή συνύπαρξη. Της ομορφιάς και της ασχήμιας. Του καθαρού και της βρωμιάς".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις