Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπερωρίες κάνουν τα εκχιονιστικά στα ορεινά της Αιτωλοακαρνανίας – Που χρειάζονται αλυσίδες

Υπερωρίες κάνουν τα εκχιονιστικά στα ορε...

Περισσότερους από 500 τόνους αλάτι έπεσαν στο ορεινό οδικό δίκτυο

«Προσπαθούμε συνεχώς να κρατούμε ανοικτούς τους δρόμους και να μην αποκλειστεί καμία κοινότητα», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας Αιτωλοακαρνανίας, Ιωάννης Τέγας, με αφορμή τις χιονοπτώσεις που σημειώνονται στο νομό.

Όπως είπε ο κ.Τέγας, συνεχίζει να χιονίζει σε περιοχές με υψόμετρο από 600 μέτρα και άνω και για αυτό το λόγο όλος ο μηχανισμός είναι ετοιμότητα και επιχειρεί συνεχώς για να κάνει αποχιονισμό και αποπαγοποίηση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην ορεινή Ναυπακτία, όπου οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακή οδό από Πλάτανο προς Αγιο Δημήτριο, Αράχοβα και Ψηλό Σταυρό, καθώς και στην επαρχιακή οδό από Λιμνίστα προς Ελατού, Ανω Χώρα, Αμπελακιώτισσα, Κάτω Χώρα και Κρυονέρια.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην επαρχιακή οδό από Καλλιθέα προς Προυσσό και συγκεκριμένα από την τοπική κοινότητα Λαμπιρίου, έως την θέση «Αραποκέφαλα».

Στο μεταξύ ο Ιωάννης Τέγας είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, με αφορμή τα τελευταία κύματα κακοκαιρίας, ότι «καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτό όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «ρίξαμε στους δρόμους περισσότερους από 500 τόνους αλάτι».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις