Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Πάτρα: Σήμερα και αύριο η επιστημονική διημερίδα "Ενδόραμα ’16: Ενδοκρινολογία, Διαβητολογία, Μεταβολισμός"

Πάτρα: Σήμερα και αύριο η επιστημονική δ...

Η τελετή έναρξης είναι την απόψε στις 21.00 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου

Με ενδιαφέρον αναμένεται η επιστημονική διημερίδα «Ενδόραμα ’16: Ενδοκρινολογία, Διαβητολογία, Μεταβολισμός: Οι πιο ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις του 2016» καθώς και το Πολιτιστικό Ενδόραμα «Mandare a Patrasso» που θα διεξαχθούν στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2017, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου στο Ρίο. Είναι η 9η συνεχή χρονιά που πραγματοποιείται η διημερίδα ΕΝΔΟΡΑΜΑ.

Η ετήσια αυτή εκδήλωση καλύπτει όλα τα γνωστικά πεδία της Ενδοκρινολογίας και χαρακτηρίζεται από την παρουσίαση των πλέον ενδιαφερόντων άρθρων που δημοσιεύτηκαν στη διεθνή βιβλιογραφία τη χρονιά που πέρασε. Οι εισηγητές στη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης θα παρουσιάσουν τα, κατά την εκτίμηση τους, σημαντικότερα άρθρα με κριτήρια την κλινική εφαρμογή, αλλά και την ερευνητική παραγωγή της γνώσης.

Η πρωτότυπη αυτή ιατρική διημερίδα συντελείται όπως προείπαμε, για ένατη συνεχή χρονιά και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην επιστημονική κοινότητα της Ενδοκρινολογίας. Κάθε χρόνο, σε συγκεκριμένη ημερομηνία του Ιανουαρίου, εκατοντάδες ενδοκρινολόγοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντιούνται στην Πάτρα για να συζητήσουν τις δημοσιεύσεις και τις νεώτερες επιστημονικές εξελίξεις της χρονιάς που πέρασε.

Τις επιστημονικές εργασίες της διημερίδας συμπληρώνει κάθε χρόνο το «Πολιτιστικό Ενδόραμα», που είναι μια, παράλληλη της διημερίδας, πολιτιστική δράση, με σαφή θεματικό άξονα κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια προσπάθεια της οργανωτικής επιτροπής να βγουν από τα όρια της επιστήμης, να «συνομιλήσουν» με την κοινωνία με έναν διαφορετικό τρόπο.

Το Π.Ε. – Πολιτιστικό Ενδόραμα φέτος αφιερώνει τον κεντρικό του άξονα γύρω από τα θέματα του σωφρονισμού. Στην τελετή έναρξης (την Παρασκευή, 27/1/2017, στις 21.00) διοργανώνεται στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Σωφρονιστικό σύστημα και ανθρώπινα δικαιώματα», την οποία θα συντονίσει ο Μαρίνος Σκανδάμης, Δρ Νομικής - Δικηγόρος, π. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εισηγητές θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης και ο δημοσιογράφος, τ. σύμβουλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Λάμπρου.

Παράλληλα, στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί ιστορική έκθεση με θέμα «Mandare a Patrasso», υπό την επιμέλεια της ιστορικού Ανδρονίκης Χρυσάφη, όπου παρουσιάζονται οι φυλακές και οι χώροι σωφρονισμού της πόλης από την οθωμανική περίοδο μέχρι και σήμερα. Οθωμανικά και μεσαιωνικά κάστρα, νεοκλασικές επαύλεις, ιστορικά κτίρια, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, παιδικές κατασκηνώσεις και σχολεία, αποθήκες, αλλά και αυτά καθεαυτά σωφρονιστικά καταστήματα, φιλοξένησαν ποινικούς και πολιτικούς κρατουμένους, αντιστασιακούς και πατριώτες την περίοδο της Γερμανοϊταλικής κατοχής, ενηλίκους και ανηλίκους, Έλληνες και ξένους υπηκόους μιας πολυεθνικής κοινωνίας, λόγιους που καταδικάστηκαν για τη σατυρική τους ποίηση, επώνυμους πολίτες και θεσμικούς παράγοντες που τέθηκαν σε περιορισμό για την ιδεολογία τους…

Η είσοδος στην τελετή έναρξης και στην ιστορική έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου:

- Α. Βαγενάκης, Ομότιμος Καθηγητής

- Ν. Γεωργόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής - Κ. Μάρκου, Καθηγητής.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΝΔΟΡΑΜΑ '16 στον δικτυακό τόπο: http://www.synedra.gr/Synedria/17-endorama16/index.asp

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being