Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τουλάχιστον 37 είναι οι νεκροί από τη συντριβή του Boeing 747 της ACT Airlines στο Κιργιστάν

Τουλάχιστον 37 είναι οι νεκροί  από τη σ...

Οι περισσότεροι ειναι κάτοικοι της περιοχής

Σε 37 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πτώση του τουρκικού μεταγωγικού αεροσκάφους σε κατοικίες κοντά στο αεροδρόμιο Μανάς του Κιργιστάν σήμερα κι ενώ επιχειρούσε να προσγειωθεί υπό πυκνή ομίχλη, ανακοίνωσαν κιργίζιοι αξιωματούχοι προσθέτοντας ότι τα περισσότερα θύματα είναι κάτοικοι ενός χωριού.

Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες εκτιμήσεις, το δυστύχημα οφείλεται σε "σφάλμα του πιλότου", όπως μετέδωσε το AFP.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κιργιστάν Μουχαμετκαλί Αμπουλκαζίγιεφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με την διοίκηση του αεροδρομίου, το αεροσκάφος επρόκειτο να κάνει ενδιάμεση στάση στο Μανάς, κοντά στην πρωτεύουσα Μπισκέκ, προτού προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη προερχόμενο από το Χονγκ Κονγκ. Συνετρίβη σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας στις 7:31 π.μ (τοπική ώρα).

Το αεροσκάφος σύρθηκε για αρκετά μέτρα μέσα στο χωριό καταστρέφοντας ολοσχερώς περίπου 15 κτίρια.

Αρχικά, κιργίζιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι το Boeing 747-400 ανήκε Turkish Airlines, αλλά στη συνέχεια η εταιρεία εμπορευματικών αερομεταφορών ACT Airlines ανακοίνωσε ότι ήταν δικό της.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Τουλάχιστον 20 είναι οι νεκροί από τη συντριβή ενός αεροσκάφους μεταφοράς εμπορευμάτων της τουρκικής αεροπορικής εταιρίας Turkish Airlines.

Το αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα κοντά στο αεροδρόμιο Μανάς του Κιργιστάν.

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι κάτοικοι του χωριού στο οποίο κατέπεσε το Boeing 747, καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί, ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη στην περιοχή, γύρω από το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε μία ενδιάμεση στάση στο Μανάς, κατά την πτήση του από το Χονγκ Κονγκ προς την Κωνσταντινούπολη.

Το αεροπορικό δυστύχημα προκλήθηκε κατά την προσπάθεια προσγείωσης του Boeing 747 σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας στις 07:31 (τοπική ώρα).

Από την συντριβή του αεροσκάφους καταστράφηκαν 15 σπίτια στο χωριό, σύμφωνα με τον Μοκχάμεντ Σβαρόφ, υπεύθυνο του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, στο υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, που έχει διαθέσει ομάδα τουλάχιστον 20 διασωστών.

Οι διασώστες εντόπισαν το πτώμα του ενός πιλότου, αλλά και τα πτώματα 15 χωρικών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, του Κιργιστάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις