Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΥΟ ΛΥΡΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ 23-24/1 ΑΠΟ ΤΟ OPERA STUDIO ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "VIVA MOZART"

ΔΥΟ ΛΥΡΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ 23-24/1 ΑΠΟ ΤΟ OPERA...

Δευτερότριτο με τις καλύτερες "οπερατικές" φωνές της πόλης

Το  Διεθνές Όπερα-Στούντιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την ανάδειξη του μουσικού θεάτρου και την προσέλκυση κοινού ώστε το λυρικό θέατρο να καταστεί προσφιλές είδος ψυχαγωγίας, πρόσθεσε στις καλλιτεχνικές του δράσεις τις Λυρικές Βραδιές, operArt.

Στόχος του η μουσική απόλαυση, η υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα, η διείσδυση σε ένα ποικιλόμορφο κοινό με σκοπό την προώθηση της κλασικής μουσικής με έμφαση στα είδη του μουσικού θεάτρου. Το operArt  στηρίζει την επαφή με την τέχνη της μουσικής, ιδίως της λυρικής, ως μια διαδικασία δια βίου μάθησης, αλλά και ως διεργασία διεύρυνσης κοινού γιατί πιστεύει ότι μεταξύ άλλων και η ακροαματική συμμετοχή στη μουσική δημιουργία από μικρή ηλικία οδηγεί σε μελλοντικούς υποστηρικτές της τέχνης και της μουσικής.

Στόχος και επιδίωξη λοιπόν είναι η βαθύτερη σύνδεση με το κοινό, τις τοπικές κοινότητες και κοινωνίες μέσω μίας ουσιαστικότερης γνωριμίας με τη μαγική τέχνη του λυρικού τραγουδιού. Με αυτή την καλλιτεχνική του δράση το operArt του Διεθνούς Όπερα-Στούντιο Πάτρας ευελπιστεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός κοινού μετέχοντος στην τέχνη καθώς επίσης και στη μετέπειτα διατήρησή του με δυναμικές στρατηγικές.

Η προσέλκυση νέων στο χώρο της κλασικής μουσικής - είτε πρόκειται για καινούργιους, είτε για νέους ηλικιακά - είναι μια πραγματική πρόκληση γι' αυτό το μουσικό είδος.

Μετά από την πρώτη Λυρική Βραδιά χριστουγεννιάτικης θεματολογίας «Άγια Νύχτα» που παρουσιάστηκε 19 και 20 Δεκεμβρίου 2016, το operArt συνεχίζει τις εκδηλώσεις του με ένα αφιέρωμα στον W.A. Mozart με τίτλο: «Viva Mozart».

Το κοινό θα ταξιδέψει στον μαγευτικό οπερατικό κόσμο του μεγάλου συνθέτη και θα έρθει σε επαφή με την μουσική ποικιλία των λυρικών, οπερατικών του έργων.

Η Λυρική Βραδιά Viva Mozart θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων ενώ η ίδια εκδήλωση θα επαναληφθεί και την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο.

Συντελεστές

Christina Schönbach, υψίφωνος

Λίνα Γερονίκου, υψίφωνος

Αθηνά Δημητρακοπούλου, υψίφωνος

Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, υψίφωνος

Μαρία Κατριβέση, υψίφωνος

Μάριος Μανιατόπουλος, τενόρος

Χρύσα Πανταζοπούλου, μεσόφωνος

Λένα Σουρμελή, υψίφωνος.

Στο πιάνο: Olena Fedko, Βασίλειος Λάζαρης, Αναστάσιος Σπηλιωτόπουλος

Μουσική Διδασκαλία: Γεώργιος Γαλάνης

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Michael Seibel.

Το operArt πέραν του αφιερώματος στο Mozart με τίτλο Viva Mozart συνεχίζει την καλλιτεχνική του δράση, με δυο επιπλέον βραδιές αφιερωμένες στην ρομαντική οπερατική μουσική (Μάρτιος 2017) και τη σύγχρονη οπερατική μουσική του 20ου αιώνα (Απρίλιος 2017).

Συμμετέχουν οι μονωδοί του Int. Opera Studio Πάτρας.

Τιμή εισιτηρίων: 10 € κανονικό, 8 € φοιτητικό, 5 € ανέργων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture