Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την όμορφη εκδήλωση που έγινε ανήμερα την Πρωτοχρονιά στο Μάνεσι Καλαβρύτων

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την όμορφη εκδήλωση που έ...

Μετά την Θεία λειτουργία έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Το πρωί της Κυριακής 1η Ιανουαρίου 2017, στο γραφικό ορεινό Μάνεσι Καλαβρύτων, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου πολιούχου και προστάτη του  χωριού, χοροστατούντος του εφημέριου π. Γεώργιου Τζελέπη, του μοναχού π. Γερμανού και του κ. Χαράλαμπου Μαντά, οι οποίοι με τις μελωδικές ψαλμωδίες τους χάρισαν σε όλους μας ψυχική γαλήνη και πνευματική δύναμη. Αισθητή ήταν η  απουσία του επί πολλά χρόνια ψάλτη και αρωγού στον τοπικό σύλλογο, Παναγιώτη Tζούδα.

Αμέσως μετά όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε στην όμορφα στολισμένη αίθουσα του καταστήματος ‘’Αλώνι’’ στο Μάνεσι, η ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου. Η προσέλευση του κόσμου παρά το τσουχτερό κρύο ήταν μεγάλη και το ευχάριστο γεγονός ήταν ότι συμμετείχαν πολλά νέα παιδιά. Οι παριστάμενοι αντήλλαξαν ευχές μεταξύ τους και απόλαυσαν τον ζεστό καφέ και τα γλυκά εδέσματα που προσέφερε ο σύλλογος.

Την πίτα ευλόγησαν ο πατήρ Γεώργιος Φ. Τζελέπης και ο σεβάσμιος μοναχός π. Γερμανός.

Σε σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Φωκίων Χολιαστός ευχαρίστησε τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και ευχήθηκε Καλή Χρονιά γεμάτη υγεία και  δημιουργικότητα.

Το φλουρί της πίτας φέτος έτυχε στον κ. Νικόλαο Αθ. Κυριαζή κερδίζοντας ένα κινητό τηλέφωνο προσφορά του συλλόγου.

Επίσης μοιράστηκαν όμορφα δώρα σε όλα τα παιδιά που παρευρίσκοντο στην εκδήλωση.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσίαση ενός εντυπωσιακού βίντεο το οποίο είχε δημιουργήσει ο κ. Αντώνης Νικολακόπουλος το έτος 1987, παρουσιάζοντας το χωριό και τους τότε συγχωριανούς.

Το ΔΣ του συλλόγου εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία και τα όνειρα του καθενός μας να γίνουν πραγματικότητα.

*Σε δεσπόζουσα θέση όπως κάθε χρόνο, στο Μάνεσι είχε τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία, τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η φάτνη με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αποτέλεσμα της συνεργασίας και των προσπαθειών του συλλόγου και του προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Ιωάννη Κουτρουμάνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις