Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δέκα άστεγοι έχουν βρει καταφύγιο από τον χιονιά το παλαιό Αρσάκειο – Άλλοι τριάντα φιλοξενούνται σε πανσιόν

Πάτρα: Δέκα άστεγοι έχουν βρει καταφύγιο...
Βγενόπουλος Φάνης

Ο χώρος στο πρώην Αρσάκειο λειτουργεί όλο το 24ωρο

Συνολικά δέκα άστεγοι της Πάτρας έχουν βρει καταφύγιο από το ψύχος στο χώρο του πρώην Αρσακείου, όπου λειτουργεί με ευθύνη του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου, υπνωτήριο. Ο χώρος άνοιξε κατά τη διάρκεια των γιορτών και πλέον λειτουργεί σε 24ωρη βάση και όχι σε 12ωρη, όπως συνέβαινε τις πρώτες ημέρες.

Οι άστεγοι μπορούν να κοιμηθούν σε ένα ζεστό περιβάλλον, να κάνουν ζεστό μπάνιο και να φάνε στο χώρο, ο οποίος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για την φιλοξενία τους.

Πρόκειται, για μοναχικά άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με ουσίες ή και έχουν αποξενωθεί από τις οικογένειες τους και ζουν στο δρόμο.

Όπως δήλωσε στο thebest.gr, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρος Τουλγαρίδης, ο ξενώνας θα παραμείνει ανοικτός, όσο διαρκούν οι άσχημες καιρικές συνθήκες.

Τα άτομα που βρίσκονται στο παλαιό Αρσκάκειο, δεν πληρούν τα κριτήρια για να φιλοξενηθούν στην πανσιόν που νοικιάζει ο Κοινωνικός Οργανισμός για τη στέγαση των αστέγων. Εκεί βρίσκονται αυτές τις ημέρες 30 συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και δυο οικογένειες με μικρά παιδιά.

Παράλληλα, ο Κοινωνικός Οργανισμός έχει ανοίξει και τα ΚΑΠΗ στα οποία μπορούν ζεστασιά συμπολίτες, όσο διαρκεί το κύμα κακοκαιρίας.

Διαβάστε επίσης:

Χαλαζόπτωση και δυνατή βροχή στην Πάτρα- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Δυτική Ελλάδα: Κι απ' το χιόνι στις καταιγίδες! Νέο κύμα επιδείνωσης με δυνατές βροχές στην περιοχή αλλά άνοδο της θερμοκρασίας

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις