Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την κηδεία της παρουσιάστριας της ΕΡΤ Κέλλυς Σακάκου στο Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την κηδεία της παρουσιάστ...

Υπήρξε από τις πιο αναγνωρίσιμες και αγαπητές παρουσιάστριες της κρατικής τηλεόρασης

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και βαθιάς θλίψης έγινε στις 15.30 το μεσημέρι της Τρίτης 10 Ιανουαρίου 2017 στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης, στην Αθήνα, η κηδεία της γνωστής και αγαπητής τηλεπαρουσιάστριας της ΕΡΤ, της Κέλλυς Σακάκου, η οποία έφυγε από τη ζωή το πρωί της περασμένης Κυριακής 8 Ιανουαρίου.

Η εκλιπούσα δούλεψε για πάνω από 30 χρόνια στην ΕΡΤ και ήταν μία από τις πρώτες παρουσιάστριες της κρατικής τηλεόρασης, η οποία κέρδισε τη θέση αυτή αρχικά συμμετέχοντας σε διαγωνισμό μαζί με άλλες 850 υποψήφιες. Η Κέλλυ Σακάκου διέπρεψε ως παρουσιάστρια του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ ενώ είχε κάνει και παρουσίαση ειδήσεων και πολλά άλλα. Μάλιστα το 1980 ήταν αυτή που εκ μέρους της ΕΡΤ ανήγγειλε στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον την ελληνική συμμετοχή που ήταν το «Ωτοστόπ» με την Άννα Βίσση.

Η φωνή της ήταν χαρακτηριστική και η εμφάνιση της πάντα άψογη. Χρωμάτιζε ωραία τις φράσεις της ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως στα πρώτα χρόνια της τηλεόρασης που η Κέλλυ Σακάκου την υπηρέτησε με υψηλό επαγγελματισμό και ταλέντο, δεν υπήρχε το λεγόμενο autocue, το οποίο και αργότερα η ίδια φρόντιζε να αποφεύγει, μαθαίνοντας συνήθως τα κείμενα της απ’ έξω.

Στην κηδεία της παρέστησαν μεταξύ άλλων ο γνωστός και καταξιωμένος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός, ο οποίος και είναι αδελφός του αείμνηστου συζύγου της Κέλλυς Σακάκου Σπύρου Φασιανού. Η Κέλλυ Σακάκου έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, αρκετά ταλαιπωρημένη τα τελευταία χρόνια από το πάρκινσον ενώ μία επέμβαση που είχε κάνει στο ισχίο, την είχε σχεδόν αφήσει ακίνητη στο κρεβάτι. Έφυγε από τη ζωή μόλις έξι μήνες μετά το θάνατο του συζύγου της, τον οποίο λάτρευε.

Η διοίκηση της ΕΡΤ εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη της για τον θάνατο της Κέλλυς Σακάκου, της παρουσιάστριας που είχε συνδέσει το όνομά της με την ιστορία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όσο λίγοι άνθρωποι του χώρου. Παρών στην κηδεία ήταν ο Λάμπης Ταγματάρχης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ.

Επίσης παρέστησαν ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, η παλιά παρουσιάστρια της ΕΡΤ και καλή φίλη και συνάδελφος της Κέλλυς Σακάκου, Νάκη Αγάθου, η ηθοποιός και εκφωνήτρια της ΕΡΤ Ολίνα Ξενοπούλου, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος, ο δημοσιογράφος Αλκίνοος Μπουνιάς, ο σκηνοθέτης κ. Μπιρσίμ, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ζίνα Κουτσελίνη, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μεσσάλας, κ.α.

Ο επαγγελματισμός, το ήθος, η γλυκύτητα, η συνέπεια και οι γνώσεις της Κέλλυς Σακάκου μένουν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές των εργαζομένων στην τηλεόραση. Αποτέλεσαν και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ανθρώπους της τηλεόρασης.

Οι φωτό είναι από eurokinissi, του Αλέξανδρου Γεωργιάδη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight