Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα δόνηση τα ξημερώματα στον Πατραϊκό-Τι σημαίνουν οι... "σμηνοσειρές" που επισκεπτονται τακτικά τη Δυτική Ελλάδα-ΔΕΙΤΕ γραφήματα

Νέα δόνηση τα ξημερώματα στον Πατραϊκό-Τ...

Η σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε χθες Πάτρα και Ναύπακτο

Νέα σεισμική δόνηση εντάσεως 3,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα με επίκεντρο τον Πατραϊκό κόλπο και εστιακό βάθος 5 χλμ.

Χθες το πρωί σημειώθηκε μια ακόμη σειρά σεισμικών δονήσεων με μεγαλύτερη αυτή των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Πάτρα και τη Ναύπακτο προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Σύμφωνα με το χάρτη των αυτόματων λύσεων του Γεωδυναμικού Ινστιστούτου πριν και μετά τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11:53, έχουν καταγραφεί μια σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ, δύο δονήσεις 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και δύο 2,4 Ρίχτερ.

Αναστάτωση από τα 4,9 ρίχτερ που κούνησαν την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα -7 χλμ ΒΔ του Ρίου το επίκεντρο-Οι εκτιμήσεις σεισμολόγων-BINTEO&ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Παπαζάχο πρόκειται για μια περιοχή με έντονη σεισμικότητα τα τελευταία 10 χρόνια.Όπως εξηγεί η περιοχή του Κορινθιακού και του Πατραϊκού κόλπου έχει τη δυναμική να δώσει σεισμούς μεγέθους έως και 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ υπενθυμίζοντας ότι το ρήγμα του Κορινθιακού είναι η δεύτερη πιο σεισμική περιοχή στην Ελλάδα.

«Τέτοιου είδους σμηνοσειρές είναι πολύ συνηθισμένες» συμπλήρωσε ο κ. Παπαζάχος σύμφωνα με τον οποίο δεν υπάρχει χαρακτήρας προσεισμικότητας σε αυτή τη σειρά των δονήσεων.

O σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας στο thebest.gr ανέφερε ότι μέχρι στιγμής το συμβάν φαίνεται να είναι μεμονωμένο και συνηθισμένο για την περιοχή και η εξέλιξη του παρακολουθείται. Καθησυχαστικός και ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης , ο οποίος έγραψε στο facebook "Oυδέν πρόβλημα με το σεισμό, απολαύστε το χιόνι".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις