Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο συγκινητικό "Moonlight" η Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας - Στις 26/1 στις ελληνικές αίθουσες

Στο συγκινητικό "Moonlight" η ...

Θρίαμβος και για την Ιζαμπέλ Ιπέρ του "Elle" και για τον Άαρον Τέιλορ Τζόνσον του φιλμ "Νυκτόβια Πλάσματα"

Την Χρυσή Σφαίρα – Golden Globe καλύτερης ταινίας στην κατηγορία Δράμα κέρδισε στην φετινή λαμπερή απονομή που παρουσίασε στο Λος Άντζελες ο Τζίμι Φάλον (η τελετή μεταδίδεται απόψε 9/1/2017 στις 21.30, σε επανάληψη και με υπότιτλους στο Novacinema1), το πολυαναμενόμενο φιλμ «Moonlight» σε σκηνοθεσία του Μπάρι Τζένκινς που τελικά θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες στις 26 Ιανουαρίου 2017 σε διανομή από την εταιρεία Seven Films.

Οι κριτικές μιλούν για μία συγκινητική και επίκαιρη ταινία, για ένα αριστούργημα που κάνει τους θεατές να βγαίνουν διαφορετικοί από την αίθουσα, όπως έγραψε το Rolling Stone. Πρόκειται για μία ταινία ενηλικίωσης και αναζήτησης σεξουαλικής ταυτότητας με κεντρικό ήρωα ένα νεαρό μαύρο.

Το φιλμ είχε προταθεί για 6 Χρυσές Σφαίρες, κερδίζοντας τελικά 1 λόγω του σαρωτικού θριάμβου του μιούζικαλ «La La Land» που πήρε και τις 7 Χρυσές Σφαίρες για τις οποίες είχε προταθεί, ανάμεσα τους και καλύτερης ταινίας – κατηγορία κωμωδία/μιούζικαλ, σκηνοθεσίας για τον Ντέμιεν Σαζέλ και α’ ανδρικού – Ράιαν Γκόσλινγκ και α’ γυναικείου – Έμμα Στόουν.

Οι α’ ρόλοι στις Χρυσές Σφαίρες χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, κωμωδίας/μιούζικαλ όπου και διέπρεψαν οι πρωταγωνιστές του «La La Land» (προβάλλεται σε 1 αίθουσα στην Πάτρα στα Στερ/Odeon) και δράμα όπου τα βραβεία πήγαν στον Κέισι Άφλεκ για το «Manchester by the sea», ο οποίος θεωρείται φαβορί και για το Όσκαρ και στην έξοχη ερμηνεία της Γαλλίδας Ιζαμπέλ Ιπέρ για το «Εκείνη – Elle» του Πολ Βερχόφεν, φιλμ που στην Πάτρα είδαμε στο Πάνθεον. Η βράβευση της Ιπέρ με την Χρυσή Σφαίρα της δίνει ώθηση και πολλές ελπίδες ότι μπορεί να κερδίσει και υποψηφιότητα στα ερχόμενα Όσκαρ.

Το «Εκείνη» τιμήθηκε και με την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και είχε διανεμηθεί επίσης από την Seven Films τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενη και εκδηλωτική ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει την Χρυσή Σφαίρα.

Τις Golden Globes απονέμουν τα μέλη της Ένωσης Ξένων ανταποκριτών στο Χόλιγουντ.

Από τις ευχάριστες εκπλήξεις ήταν και η βράβευση του Άαρον Τέιλορ Τζόνσον με την Χρυσή Σφαίρα β' ανδρικού για το φιλμ "Νυκτόβια πλάσματα" του Τομ Φορντ που προβάλλεται αυτές τις μέρες και στην Πάτρα, στο Πάνθεον και στα Στερ/Odeon και αξίζει να δείτε.

Την Χρυσή Σφαίρα β΄γυναικείου κέρδισε η Βαιόλα Ντέιβις για την ταινία "Fences" του Ντένζελ Ουάσινγκτον.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

*Η υπέροχη φωτ. του Άαρον Τέιλορ - Τζόνσον - Χρυσή Σφαίρα β' ανδρικού Ρόλου για τα «Νυκτόβια Πλάσματα» είναι από την ανάρτηση του flix.gr, από τα ασπρόμαυρα πορτρέτα των βραβευμένων σταρ, που «ανέβηκαν» στον επίσημο λογαριασμό της HFPA των Golden Globes στο instagram, λίγη ώρα μετά την απονομή.

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ και ο Πολ Βερχόφεν με τις Χρυσές Σφαίρες ανά χείρας. Η φωτ. είναι από την ανάρτηση του kathimerini.gr.

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ και ο Πολ Βερχόφεν με τις...

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ και ο Πολ Βερχόφεν με τις Χρυσές Σφαίρες ανά χείρας. Η φωτ. είναι από την ανάρτηση του kathimerini.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture