Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο ΕΟΠΥΥ παρέχει ψυχοθεραπείες στους ασφαλισμένους τους όμως… οι ψυχολόγοι δεν υπογραφουν τη σύμβαση- Κανονικά οι ψυχίατροι

Ο ΕΟΠΥΥ παρέχει ψυχοθεραπείες στους ασφα...

Σε εκκρεμότητα το θέμα

Τη δυνατότητα δωρεάν ψυχοθεραπειών σε ασθενείς που πιστοποιημένα πάσχουν από κάποια ψυχική διαταραχή ή ασθένεια παρέχει στους ασφαλισμένους του ο ΕΟΠΥΥ, πάντως στην παρούσα φάση σύμβαση με τον Οργανισμό διαθέτουν μόνο οι ψυχίατροι καθώς οι υπογραφή συμβάσεων με τους ψυχολόγους είναι σε εκκρεμότητα. Η σύμβαση των ψυχολόγων εντάσσεται στο ίδιο «πακέτο» με εκείνο των λογοθεραπευτών-εργοθεραπευτών που όπως αναλυτικά έχει αναφέρει το thebest.gr είναι ακόμα στον αέρα αφού οι επιστήμονες αρνούνται να τις υπογράψουν προβάλλοντας ενστάσεις για κάποιους από τους όρους.

Έτσι οι συμπολίτες μπορούν στην παρούσα φάση να απευθύνονται μόνο σε ψυχιάτρους καθώς και στα Νοσοκομεία όπου μπορεί να διαπιστωθεί επισήμως η διαταραχή-ασθένεια από την οποία πάσχουν. Στην συνέχεια μπορούν να επισκέπτονται τους ιδιώτες ψυχιάτρους που είναι συμβεβλημένοι στον ΕΟΠΥΥ και να γράφουν κανονικά τα φάρμακά τους πληρώνοντας μια μικρή μόνο συμμετοχή για την αγορά τους.

Τώρα αναφορικά με τους ψυχολόγους οι οποίοι θα μπορούν να εκτελούν συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε ασφαλισμένου του Οργανισμού, όταν θα υπογραφεί από τον κλάδο η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, θα προβλέπονται περίπου τα εξής:

 

Υπηρεσίες Ψυχοθεραπείας

Ο Β συμβαλλόμενος, με την παρούσα, συμβάλλεται με τον ΕΟΠΥΥ για παροχή υπηρεσιών Ψυχοθεραπείας. Ειδικοί όροι:

i. Η εκτέλεση συνεδριών ψυχοθεραπείας σε δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γίνεται από Επαγγελματίες ψυχοθεραπευτές, που κατέχουν αριθμό βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο Β συμβαλλόμενος διαθέτει την με αρ. .............................. Βεβαίωση Άσκησης Επαγγέλματος, η οποία υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία για τη σύναψη της σύμβασης (Αρ. Πρωτοκόλλου Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος – Ημερομηνία).

ii. Ο β΄ συμβαλλόμενος υποχρεούται να είναι τακτικό μέλος είτε του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων – είτε του Συλλόγου ............... .

Έκαστο μέλος του προσωπικού του β΄ συμβαλλόμενου (υπάλληλοι, επιστημονικά υπεύθυνοι) που παρέχει ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες, είναι υποχρεωτικά μέλος των ανωτέρω συλλόγων.

Ο β΄ συμβαλλόμενος υποχρεούται προς τούτο, να δηλώσει τους επαγγελματίες ψυχοθεραπευτές που απασχολεί και να καταθέσει στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. βεβαιώσεις από τους αντίστοιχους συλλόγους ότι είναι μέλη του.

iii. Οι ανωτέρω σύλλογοι υποχρεούνται να αποστέλλουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κάθε έτος ή όποτε ζητηθεί από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., επικαιροποιημένη κατάσταση των μελών τους.

iv. Ο ψυχολόγος οφείλει να εκτελεί ψυχοθεραπευτικές πράξεις στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με την προσήκουσα επιμέλεια και τους κανόνες της επιστήμης της ψυχολογίας και τον κώδικα δεοντολογίας των ψυχολόγων καθώς στην άσκηση του επαγγέλματός του ερευνά και αξιολογεί την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του ανθρώπου και εργάζεται με τις καθιερωμένες αρχές και μεθόδους της επιστήμης της ψυχολογίας για την αξιοποίηση και βελτίωσή τους (Νόμος 991 ΦΕΚ 278 τεύχ. α΄ 20/12/1979).

v. Οι πράξεις αρμοδιότητας ψυχολόγου συνταγογραφούνται από τους θεράποντες ιατρούς τους έχοντες ανάλογη ειδικότητα όπως προβλέπεται από τον ΕΚΠΥ σε ειδικό παραπεμπτικό / γνωμάτευση.

vi. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μπορεί να συμβάλλεται με ψυχοθεραπευτές για παροχή υπηρεσιών είτε στην έδρα τους είτε για κατ’ οίκον θεραπείες στα χωροταξικά όρια της Περιφέρειας από την οποία έχει εκδοθεί η σχετική βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος.

vii. Η αποζημίωση της κάθε συνεδρίας ψυχοθεραπείας ορίζεται στον ΕΚΠΥ, όπως αυτός ισχύει, καθώς και στις σχετικές αποφάσεις του Οργανισμού και η διάρκεια της συνεδρίας ορίζεται κατ΄ελάχιστον στα 45 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις