Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Σε ετοιμότητα αλλά με φόρτο λόγω...γαστρεντερίτιδας τα νοσοκομεία για το κύμα γρίπης που έρχεται-"Εμβολιαστείτε" λένε οι γιατροί

Πάτρα:Σε ετοιμότητα αλλά με φόρτο λόγω.....

Συναγερμός για τη γρίπη των Βαλκανίων

Συστάσεις για εμβολιασμό όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έστω και την… τελευταία στιγμή συστήνουν οι γιατροί προκειμένου να αντιμετωπιστεί η γρίπη Η3Ν2, η οποία έρχεται από τα Βαλκάνια απαριθμώντας χιλιάδες κρούσματα σε Βουλγαρία, Αλβανία και Σκόπια.

Το ίδιο συνιστά και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υπογραμμίζοντας ότι το εμβόλιο έχει στελέχη του Η3Ν2 και προσφέρει κάλυψη και προστασία 50-60%.

Δέκα άτομα στην εντατική από τον ιό της γρίπης- Προσοχή συνιστά ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Και σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες επαρκείς ποσότητες εμβολίων για όσους θέλουν να εμβολιαστούν. Το ΚΕΕΛΠΝΟ διαβεβαιώνει ότι έχουν εισαγωγές στις απαιτούμενες ποσότητες

Στα Βαλκάνια έχει ήδη σημάνει συναγερμός από τα συνεχόμενα κρούσματα της γνωστής ως γρίπης του Χονγκ Κονγκ. Οι ειδικοί μιλούν πλέον για επιδημία σημειώνοντας πως στην Αλβανία νόσησαν 14.000 άτομα μέσα σε μια εβδομάδα.

Οι νοσηλευτικές μονάδες της περιοχής βρίσκονται  σε ετοιμότητα παρότι τελευταία έτσι κι αλλιώς τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών κατακλύζονται από περιστατικά γαστρεντερίτιδας και γρίπης.

Η κορύφωση της γρίπης στη χώρα μας, αναμένεται στα μέσα Φεβρουαρίου. Με βάση τα δεδομένα των τελευταίων περιόδων εποχικής γρίπης στη χώρα μας, φαίνεται ότι η επιδημιολογία του νοσήματος, μετά την πανδημία του 2009, έχει πλέον αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της συνήθους εποχικής έξαρσης, και ειδικότερα:

α) το επιδημικό κύμα συμβαίνει μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου,

β) η κορύφωση της δραστηριότητας συμβαίνει μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου,

γ) κυκλοφορούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό όλα τα στελέχη γρίπης [ Α(Η1Ν1)pdm09, Α(Η3Ν2) και Β],

δ) τα σοβαρά κρούσματα γρίπης που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ, οφείλονται ακόμα κατά κύριο λόγο στο πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1).

Οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προσωπικής υγιεινής, να αερίζουν τακτικά τους χώρους που ζουν ή εργάζονται και να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους αν διαπιστώσουν ότι τα συμπτώματα από το κρυολόγημα δεν υποχωρούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις