Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος - Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις-Συναντήσεις σήμερα με τη διοίκηση της εταιρείας

Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι της Μαρινόπου...

Περιμένουν απαντήσεις

Συνάντηση με τη διοίκηση της αλυσίδας Μαρινόπουλος θα επιδιώξουν να έχουν σήμερα Τρίτη οι εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων της αλυσίδας. Όπως ανέφεραν χθες το βράδυ στο Capital.gr εργαζόμενοι της αλυσίδας, η μισθοδοσία του μηνός Δεκεμβρίου δεν καταβλήθηκε ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Συγκεκριμένα πηγές από το σωματείο, ανέφεραν στο Capital.gr πως έχουν ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας. Η συνάντηση, όπως εκτίμησαν θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο εκτός από τη διοίκηση της Μαρινόπουλος, να επιδιώξουν συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη αλλά και με τον επενδυτή, δηλαδή στελέχη της Σκλαβενίτης.

Από το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης θα εξαρτηθούν και οι επόμενες κινήσεις τους, όπως είπαν οι ίδιες πηγές οι οποίες δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο εάν δεν δουν φως να προβούν σε κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων θα καθοριστεί μέσα σε επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τους ίδιους οι κινητοποιήσεις, αν και εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο, θα κλιμακωθούν και θα ξεκινήσουν από παράσταση έξω από το καταστήματα, στάσεις εργασίας ακόμη και απεργία.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της αλυσίδας στην Βόρεια Ελλάδα έχουν θέσει ως dead line το τέλος της εβδομάδας για την καταβολή της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση είναι αποφασισμένοι από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να προχωρήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Η εξέλιξη αυτή, στην οποία είχε αναφερθεί το capital.gr σε πρόσφατο δημοσίευμα του, έρχεται σε συνέχεια της μη καταβολής της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου ως αποτέλεσμα της εξάντλησης της ενδιάμεσης χρηματοδότησης και του μη "ξεκλειδώματός" της μεγάλης χρηματοδότησης, ως απόρροια της καθυστέρησης στην έκδοση της απόφασης  από το δικαστήριο, στο deal διάσωσης της Μαρινόπουλος.

Η απόφαση από το δικαστήριο μέχρι αργά  το βράδυ της Δευτέρας δεν είχε εκδοθεί, επιτείνοντας την αγωνία τους 11.000 εργαζόμενους αλυσίδας αλλά και στους εκατοντάδες προμηθευτές της και στους εργαζόμενους αυτών, οι οποίοι αναμένουν το "πράσινο φως" από το δικαστήριο προκειμένου να προχωρήσει το deal διάσωσης της Μαρινόπουλος.

Οπότε δύο κρίσιμα σημεία είναι, αφ ενός πότε θα εκδοθεί η απόφαση και αφ ετέρου ποια θα είναι η ποιότητα της και αν το δικαστήριο θα βάζει αστερίσκους στην υλοποίηση της συμφωνίας. Οι εμπλεκόμενοι ελπίζουν σε μια θετική και καθαρή απόφαση από το δικαστήριο, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για να τρέξει το βασικό σκέλος της συμφωνίας διάσωσης που είναι η μεταβίβαση του Μαρινόπουλου στην Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, το ξεκλείδωμα της βασικής χρηματοδότησης μέσω της οποίας θα πληρωθούν οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος και να ξεκινήσει η αναμόρφωση του δικτύου με την αλλαγή της ταμπέλας.

Μέχρι όμως να εκδοθεί η απόφαση, ο χρόνος μετράει αντίστροφα και ο κίνδυνος το συγκεκριμένο deal, από το οποίο κρέμεται στην κυριολεξία πάνω από το 1,5% του Α.Ε.Π. της χώρας να οδηγηθεί στις ελληνικές καλένδες δεν πρέπει να αποκλείεται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά