Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Workshops και πρόγραμμα πιστοποίησης Project Manager στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης PRACTICA- Ο Γιώργος Κυριακίδης μιλάει στο thebest.gr

Πάτρα: Workshops και πρόγραμμα πιστοποίη...

Μας εξήγησε τα πάντα σχετικά με το πρόγραμμα

Η Practica Δυτικής Ελλάδος ξεκίνησε μία σειρά από εξειδικευμένα workshops με αναγνωρισμένους εισηγητές, που απευθύνονται στην εκπαίδευση και πιστοποίηση ανώτερων και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων μέσω αναγνωρισμένων φορέων, οι οποίες αποτελούν βασικό κριτήριο επιτυχίας πολλών Projects διεθνούς βεληνεκούς. Το PMP® αποτελεί την πλέον έγκυρη και δημοφιλή πιστοποίηση διεθνώς για διαχειριστές έργων.

Ο Γεώργιος Κυριακίδης, που συνεργάζεται με το ΚΕΚ PRACTICA στην Πάτρα και έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος, είναι πιστοποιημένος Project Management Professional (PMP®). Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην προετοιμασία επαγγελματιών για την παραπάνω πιστοποίηση (πάνω από 70 ολοκληρωμένα προγράμματα (42 ωρών) σε αίθουσα και 20 προγράμματα εξ αποστάσεως). Είναι επίσης πιστοποιημένος από τον ίδιο φορέα ως Risk Management Professional (PMI-RMP®).

Μίλησε για το πρόγραμμα στο thebest.gr και εξήγησε τα πάντα σχετικά με αυτό.

Πριν λίγο καιρό επισκεφθήκατε την Πάτρα για την υλοποίηση του προγράμματος... τι ακριβώς συνέβη;

Στην Πάτρα πριν λίγο καιρό ολοκληρώσαμε ένα πρόγραμμα που σχετιζόταν με την προετοιμασία όσων εμπλέκονται στην διαχείριση των έργων. Σαν στόχο έχουμε την καθοδήγηση όλων αυτών που συμμετείχαν για να αποκτήσουν μια πιστοποίηση η οποία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη.

Ποιούς αφορά το πρόγραμμα;

Αφορά οποιονδήποτε που είτε θέλει να πάει στο εξωτερικό να διαχειριστεί έργα είτε βρίσκεται σε μια ελληνική εταιρεία που θα κάνει συνέργιες με εταιρείες του εξωτερικού. Η πιστοποίηση αυτή δίνει μια αναγνωρισιμότητα και μια φερεγγυότητα για τις δεξιότητες  και τις γνώσεις που πρέπει να έχει κάποιος προκειμένου να διαχειριστεί ένα έργο.

Θα λέγαμε ότι αποτελεί ένα στοιχείο ποιότητας αυτών που διαχειρίζονται έργα. Απευθύνονται σε αυτούς  που διαχειρίζονται εγχειρήματα τα οποία έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Εγχείρημα είναι ένα έργο με αρχή και τέλος χρονικά, που ολοκληρώνει κάποια παραδοτέα  τα οποία αποδίδονται σε αυτούς που έχουν επενδύσει πάνω στο έργο ή περιμένουν αυτά τα παραδοτέα για να κάνουν κάποιες εργασίες, να βγουν σε μια παραγωγή, να δημιουργήσουν νέα προϊόντα, να οργανώσουν events.

Η καθημερινότητα μας χαρακτηρίζεται από projects και ακόμα και στη προσωπική μας ζωή η γνώση του project manager προσθέτει πάρα πολλά πλεονεκτήματα σε ότι αφορά τη διαχείρισή τους.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες που είναι μηχανικοί, οποιασδήποτε ειδικότητας. Απευθύνεται επίσης σε αυτούς που είναι επιστήμονες πληροφορικής και διαχειρίζονται έργα πληροφορικής, σε αυτούς που οργανώνουν events, σε αυτούς που βρίσκονται στον χώρο της έρευνας και της ανάπτυξης νέων προϊόντων και υπηρεσιών.Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος στους επαγγελματίες της αγοράς.

Η πιστοποίηση αυτή προσφέρει μια αναγνωσιμότητα για τις δεξιότητες και τις γνώσεις  που πρέπει να έχει ένας project manager. Οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους ότι για να διαχειριστούμε ένα έργο, αρκεί να κάνουμε ένα χρονοδιάγραμμα. Όμως η διαχείριση του έργου εμπεριέχει και πολλές άλλες ανάγκες.

Πρόκειται για αυτά που ονομάζουμε νοητικές και κοινωνικές δεξιότητες. Θέματα επικοινωνίας, διαχείρισης εικόνας,  παρακίνηση, επιλογή  και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, διαχείριση των προμηθειών, των κινδύνων, των αστάθμητων παραγόντων που συναντάμε πολλές φορές όταν διαχειριζόμαστε ένα έργο.

Πρόκειται για την διαχείριση των βασικών θεμάτων όπως είναι το κόστος , το φυσικό αντικείμενο και ο χρόνος.  Αυτά συνιστούν την γραμμή βάσης στην διαχείριση ενός έργου. Είναι σημαντικά γιατί στην συνέχεια αποτελούν και τα βασικά εργαλεία με τα οποία ένας διαχειριστής έργων μπορεί να τα παρακολουθήσει.

Σε πολλές επιχειρήσεις όταν κάποιος παρακολουθεί ένα έργο γίνεται μια αναφορά με πολύ ποιοτικούς χαρακτηρισμούς, όπως για παράδειγμα : «Νομίζω ότι θα πάει καλά», «Θα τα καταφέρουμε στο τέλος». Αοριστολογίες που δεν δίνουν ακριβώς την εικόνα της κατάστασης που βρίσκεται το έργο. Έχοντας κάνει τον σωστό σχεδιασμό, όπως το πρότυπο μας προτείνει,  μπορεί να κάποιος να βλέπει και να παρατηρεί το έργο με ποσοτικούς χαρακτηρισμούς. Με αναφορά στους δείκτες  παρακολούθησης του έργου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν πρόκειται για ένα έργο όπου ο διαχειριστής πρέπει να αποδίδει λογαριασμό  είτε σε εργοδότη- προϊστάμενο είναι σε κάποιον πελάτη ο οποίος απαιτεί κάτι τέτοιο γιατί επενδύει τα χρήματα του σε αυτό.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ραγδαία αύξηση της αναγνωσιμότητας της πιστοποίησης και στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον έχει μεγιστοποιηθεί ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης όπου οι επαγγελματίες θέλουν πιστοποιήσεις και «χαρτιά» που να είναι «βαριά», που να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν  στις διαπραγματεύσεις και συναλλαγές εντός και εκτός Ελλάδας.

Η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος...

Η διαδικασία της προετοιμασίας για την πιστοποίηση ακολουθεί μια λογική μικτής εκπαίδευσης. Γίνονται δυο τριήμερα σεμινάρια σε αίθουσα μεταξύ των οποίων γίνεται η έναρξη της προσωπικής προετοιμασίας με οδηγίες και κατευθύνσεις .

Μετά το δεύτερο τριήμερο, για δυο μήνες,  ο καθένας εξασκείται μέσω mails που λαμβάνει κάθε εβδομάδα αλλά και μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα με ασκήσεις και ερωτήσεις που έχουν σαν βάση την εξέταση για την πιστοποίηση.

Στους δυο μήνες λοιπόν μέσα από ειδικά tests είμαστε θέση να γνωρίζουμε εάν ο υποψήφιος μπορεί να ανταπεξέλθει στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Εάν είναι, αποκτά ένα πρόσθετο εργαλείο με ιδιαίτερο τίτλο που μπορεί να αναγράφεται στο βιογραφικό του.

Πού "στηρίζεται" το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα είναι στημένο στην λογική του workshop, στην συζήτηση, την αλληλεπίδραση, τις ασκήσεις. Δεν μένουμε στην στεγνή γνώση αλλά επιδιώκουμε την κατάκτηση του σωστού τρόπου σκέψης, την απόκτηση της νοητικής εικόνας του συνόλου.

Το νέο PMP Workshop θα γίνει σε δύο τριήμερα, 3 έως 5 Φεβρουαρίου & 17 έως 19 Μαρτίου, σε συνεργασία και πάλι με το ΚΕΚ PRACTICA.

Για να δηλώσετε συμμετοχή και για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Email : [email protected]

Τηλεφωνικά : 801-700-7500 ( Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-21:00)

Στα γραφεία:

Οδός Χίου & Σαντορίνης 4, Πάτρα, τηλ. 2610 226652

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά