Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Η μοναδική Paulaner Salvator αποκλειστικά στην μπυραρία La Bodegueta!

Η μοναδική Paulaner Salvator αποκλειστικ...

Στον πεζόδρομο της Παντανάσσης

Η πρώτη αυθεντική μπυραρία της πόλης, η ξεχωριστή La Bodegueta, εξασφάλισε και μας προτείνει άλλη μία μοναδική μπύρα: την Paulaner Salvator.

Την απολαμβάνουμε μαζί και με άλλες ετικέτες της Paulaner στην αγαπημένη μας μπυραρία στον πεζόδρομο της Παντανάσσης.

Και μερικά αναλυτικά στοιχεία:

Η Ζυθοποιία: Το όνομα του ζυθοποιείου Paulaner αναφέρεται στο τάγμα των μοναχών που διέμεναν στοNeuhauser Straße στο Μόναχο και αποτελούσαν μέρος του τάγματος του Αγ. Φραγκίσκου της Πάολα. Οι μοναχοί ξεκίνησαν να παράγουν μπύρα από το 1634για προσωπική τους χρήση. Ό,τι περίσσευε το διοχέτευαν στους φτωχούς ή ακόμη και στις τοπικές ταβέρνες. Όταν όμως ο κόσμος άρχισε να ζητάει τη συγκεκριμένη μπύρα (starkbier) οι ιδιωτικές ζυθοποιίες κατηγόρησαν τους μοναχούς για αθέμιτο ανταγωνισμό. Αυτές οι διαμαρτυρίες έγιναν γραπτώς το 1634 και αποτελούν το πρώτο τεκμήριο για την παρασκευή μπύρας από τους μοναχούς του Saint Francis of Paola(Αγ. Φραγκίσκος ο Paulaner). Το 1780 οι μοναχοί παίρνουν επίσημα την άδεια παραγωγής μπύρας Paulaner γνωστής πια σε όλη την Ευρώπη. Το 1806 ο Franz Xaver Zacherl ανανεώνει πλήρως τη ζυθοποιία και της δίνει το όνομά του: “Zacherlbrew”. To1928 η ζυθοποιία ενώνεται με την Gebrüder Thomas brewery και έτσι δημιουργείται η Paulaner Salvator Thomas Bräu.
Η "Paulaner Salvator" ήταν το "υγρό ψωμί" των μοναχών. Αυτή η ιδιαίτερη ονομασία δόθηκε κατά τη διάρκεια της νηστείας των μοναχών την περίοδο της Σαρακοστής. Ο διασημότερος ζυθοποιός τους ήταν ο αδελφός Βαρνάβας, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της ζυθοποιίας στο μοναστήρι Paulaner το 1773. Η αρχική συνταγή του είναι σήμερα σχεδόν η ίδια όπως ήταν την εποχή του Βαρνάβα. Η μπύρα ονομάστηκε "Salvator", προς τιμήν του Σωτήρα τους, και έγινε παράδοση.

PAULANER SALVATOR
Double bock μπύρα με χρώμα σκούρο καφεκόκκινο, άρωμα βύνης και λυκίσκου. Ο εκρού αφρός της είναι πυκνός που στην αρχή αραιώνει με μεγάλες φουσκάλες και σιγά σιγά εξαφανίζεται και η γεύση της βύνης πληθωρική σε συνδυασμό με εκπληκτική ξηρότητα και το γεμάτο σώμα. Η μυρωδιά της είναι πολύ ισχυρή και διακριτική, έχοντας πολλά χαρακτηριστικά από πουτίγκα Χριστουγέννων, βύνη, ζύμη, καραμέλα, καρυκεύματα και κονιάκ. Το τελείωμα είναι πικρό, ελαφρά μεταλλικό με πλούσιο άρωμα βύνης. Σήμερα, η "Paulaner Salvator" είναι το σημείο αναφοράς για τη ζυθοποιία ως "Doppelbock". Η ονομασία "Doppelbock" εμφανίστηκε στο τέλος του δέκατου όγδοου αιώνα, ως μια ισχυρή παραλλαγή τύπου lager και συνήθως είναι οι μπύρες που περιέχουν υψηλές ποσότητες αλκοόλ. Συνήθως κυμαίνονται από 7%, ενώ μερικές "Doppelbocks" μπορεί να ανέλθουν σε 13%.

Τύπος:Doppelbock-Starkbier
Χρώμα:Καφέ-καραμέλας
Αλκοόλ:7.9 %
Ζυθοποιία:Paulaner Brewery
Προέλευση:Γερμανία

PAULANER HEFE-WEISS
Η Weissbier της Paulaner είναι η πιο φημισμένη σταρένια μπύρα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως στην κατηγορία της. Παρασκευάζεται με ειδικά επιλεγμένες αφροζύμες που προσδίδουν την ξεχωριστή της γεύση. Έχει ήπιο αφρισμό, φρουτώδη και μπαχαρένιο χαρακτήρα καθώς και λεπτές νότες ζύμης. Στη όψη είναι ομοιόμορφα θολή και το χρώμα της αγγίζει το πορτοκαλί. Δεν φιλτράρεται κατά την εμφιάλωση κάτι που της δίνει φυσική αυθεντικότητα και πλήθος βιταμινών και ορυκτών στοιχείων.
Alcohol:5,5%

PAULANER HEFE-WEISS DUNKEL
Η Dunkel Weissbier της Paulaner συγκρινόμενη με την ανοιχτόχρωμη σταρένια μπύρα, η σκούρα σταρένια μπύρα περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό από σκούρο βυνοποιημένο στάρι, εξ' ου και το δελεαστικό καστανόχρωμο χρώμα της. Το σημαντικό ποσοστό 12,4% αρχικής πυκνότητας, είναι αυτό που δίνει την ακαταμάχητη ευχάριστη γεύση της, την ίδια στιγμή που το φρέσκο και δυνατό άρωμα της αποκαλύπτει μία νότα ψημένης βύνης.

Alcohol:5,3%

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life