Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Άριστη η σχέση του Πανεπιστημίου Πατρών με την Περιφέρεια»- Κύκλοι του ιδρύματος απαντούν στην πρώην Υπουργό Παιδείας

«Άριστη η σχέση του Πανεπιστημίου Πατρών...

Υποστηρίζουν ότι η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε

Σε πρόσφατη τοποθέτηση της πρώην Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, που υποστήριζε ότι η Περιφέρεια δεν έχει εντάξει κανένα έργο υποδομής του Πανεπιστημίου Πατρών στο ΕΣΠΑ, απαντούν κύκλοι του Πανεπιστημίου Πατρών, υποστηρίζοντας ότι η βοήθεια της Περιφέρειας είναι σημαντική, ενώ διαπιστώνουν μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς το ίδρυμα, απαντώντας έτσι  στον ισχυρισμό της πρώην Υπουργού για αύξηση της κρατικής ενίσχυσης. Συγκεκριμένα, αναφορικά με το Δελτίο Τύπου της Α. Αναγνωστοπούλου κύκλοι του Πανεπιστημίου αναφέρουν τα τα εξής:

1)Η σχέση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  και ειδικά με τον Περιφερειάρχη κ. Α. Κατσιφάρα είναι άριστη και δεδομένη. Μάλιστα η Περιφέρεια  έχει διαθέσει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της 1.300. 000 ΕΥΡΩ για την περίφραξη του Πανεπιστημίου Πατρών, έργο που θα δημοπρατηθεί στις αρχές του χρόνου.

2)Στο Πανεπιστήμιο ποτέ δεν έφτασε η καταγγελία για την υπό προκήρυξη θέση στην οποία αναφέρεται η κ. Βουλευτής, παρόλο που το ΠΠ την ζήτησε. Μάλιστα η προκήρυξη υπεγράφει μετά την αποχώρηση της κ. Αναγνωστοπούλου από το Υπουργείο, από τον νέο Υπουργό κ. Γαβρόγλου.

3)Δεν υπάρχει καμία ένταξη και υπογραφή για έργα στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το Πανεπσιτήμιο.  Έχει γίνει προεργασία αλλά δεν έχουν παρθεί τελικές οριστικές αποφάσεις, γιατί εκκρεμεί το ποιός θα είναι εγγυητής για τα δάνεια. Το Πανεπιστήμιο έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τους ανθρώπινους πόρους που διαθέτει.

4) Η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ δεν μπορεί να καλύψει λειτουργικές δαπάνες του Πανεπιστημίου. Οι λειτουργικές δαπάνες δηλαδή η σίτιση, ο εξοπλισμός, τα εργαστηριακά αναλώσιμα κλπ καλύπτονται αποκλειστικά από το τακτικό προϋπολογισμό.  Το 2016 το ΠΠ είχε τακτικό προϋπολογισμό 5.700.000 ΕΥΡΩ και επιστροφές από ΕΣΠΑ 900.000 ΕΥΡΩ, σύνολο 6.700.000 ΕΥΡΩ και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2.500.000 ΕΥΡΩ. Για το 2017 το Υπουργείο έχει ανακοινώσει για το Πανεπιστήμιο τακτικό προϋπολογισμό 5.700.000 ΕΥΡΩ (φέτος δεν θα υπάρξει επιστροφή από ΕΣΠΑ) και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 1.500.000 ΕΥΡΩ. Με απλά λόγια καμία αύξηση, αντίθετα μείωση για το Πανεπιστήμιο Πατρών1.900.000 ΕΥΡΩ για το 2017 σε απόλυτες τιμές.

Σία Αναγνωστοπούλου:Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την περίοδο 2014-2020 δεν έχει συμπεριλάβει κανένα έργο υποδομής για το Πανεπιστήμιο Πάτρας

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις