Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Ποια σχολεία συγχωνεύονται και ποια καταργούνται-Διαφωνεί με τις προτάσεις των διευθύνσεων εκπαίδευσης το δημοτικό συμβούλιο

Πάτρα:Ποια σχολεία συγχωνεύονται και ποι...

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις , σε κάποιες περιπτώσεις, σχολικών μονάδων της Πάτρας προτείνουν η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας στο οποίο συμμετείχαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων.

Το σώμα διατύπωσε τη διαφωνία του με την εν λόγω πρόταση με βάση την οποία συγχωνεύονται 10 Νηπιαγωγεία και 2 Δημοτικά, υποβιβάζεται 1 Δημοτικό και προάγονται 4 Δημοτικά κατά 1,2 θέσεις. Επίσης , μεταφέρεται  1 τομέας πληροφορικής.

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας αποφάσισαν ομόφωνα και πρότειναν προς γνωμοδότηση στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου τα εξής:

Α) ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

1. Αποδέχονται την πρόταση για την προαγωγή των παρακάτω Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων:

1. του 45ου Δ.Σ. Πατρών από 10/θέσιο σε 12/θέσιο

2. του 46ου Δ.Σ. Πατρών από 10/θέσιο σε 12/θέσιο

3. του Δ.Σ. Μιντιλογλίου από 7/θέσιο σε 9/θέσιο

4. του  24ου Ν/Γ Πατρών από 2/θέσιο σε 3/θέσιο

5. του 28ου Ν/Γ Πατρών από 2/θέσιο σε 3/θέσιο

6. του 41ου Ν/Γ Πατρών από 2/θέσιο σε 3/θέσιο

7. του 53ου Ν/Γ Πατρών από 2/θέσιο σε 3/θέσιο

8. του   2ου Ν/Γ Οβρυάς από 2/θέσιο σε 3/θέσιο

 

2. Διαφωνούν  με τον υποβιβασμό του Δ.Σ. Αραχωβίτικων από 3/θέσιο σε 2/θέσιο

 

3. Διαφωνούν με τις συγχωνεύσεις των παρακάτω σχολικών μονάδων:

1. του 15ου Δ.Σ. Πατρών με το 17ο Δ.Σ. Πατρών

2. του 22ου Ν/Γ Πατρών με το 69ο Ν/Γ Πατρών

 

3. του 30ου Ν/Γ Πατρών με το 67ο Ν/Γ Πατρών

 

4. του 32ου Ν/Γ Πατρών με το 66ο Ν/Γ Πατρών

 

5. του 26ου Ν/Γ Πατρών με το 36ο Ν/Γ Πατρών

 

6. του 42ου Ν/Γ Πατρών με το 57ο Ν/Γ Πατρών

 

4. Προτείνουν  την προαγωγή :

 

1. του 65ου Δημοτικού Σχολείου από 6/Θέσιο σε 9/Θέσιο

 

2. του 39ου Δ.Σ. Πατρών από 8/Θέσιο σε 12/Θέσιο

 

Διότι: Η πρόταση της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας στηρίζεται σε αναλογία μαθητών ανά  τμήμα σύμφωνη με τις τελευταίες αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζουν ότι για τα Νηπιαγωγεία προβλέπονται πλέον 14 μαθητές (αντί 7) ως ελάχιστος αριθμός για τη σύσταση τμήματος. Δε μπορούν να συναινέσουν στην υλοποίηση αυτής της κυβερνητικής πολιτικής, τη στιγμή μάλιστα που τα Σωματεία των Εκπαιδευτικών έχουν ως διεκδίκηση  τους 15 μαθητές, ως ανώτατο όριο για τα τμήματα των Νηπιαγωγείων και των δύο πρώτων τάξεων του Δημοτικού και τους 20 μαθητές, ως ανώτατο όριο για τις υπόλοιπες τάξεις.

Συντάσσονται επίσης με το πάγιο αίτημα του κλάδου των Εκπαιδευτικών να έχουν οργανική θέση στο σχολείο όλοι οι εκπαιδευτικοί, ανεξάρτητα από την ειδικότητά τους και το τμήμα στο οποίο διδάσκουν.

Β)  ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:

Διαφωνούν με την πρόταση της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας για μεταφορά του Τομέα Πληροφορικής από το 7ο ΕΠΑΛ Πατρών  στο 1ο ΕΠΑΛ Πατρών, δ ι ό τ ι εφαρμόζει στην πράξη μια πλευρά των πρόσφατων ρυθμίσεων του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση ειδικοτήτων και τμημάτων στα ΕΠΑΛ, με σκοπό τη μείωση του δημοσιονομικού κόστους.

Η λειτουργία του παραπάνω τομέα στο 1ο ΕΠΑΛ θα γίνει με το καθεστώς των πολλαπλών αναθέσεων, για "εξοικονόμηση" διδακτικού προσωπικού, όπως εμμέσως πλην σαφώς διατυπώνεται και στην πρόταση της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης. Θυμίζουν ότι ανάμεσα στις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας ήταν και το αντιεκπαιδευτικό μέτρο της ανάθεσης μέχρι και τριών διαφορετικών διδακτικών αντικειμένων σε κάθε ειδικότητα.

Συμμερίζονται επίσης την εκτίμηση που εκφράζει σε απόφασή του ο Σύλλογος Διδασκόντων του 7ου ΕΠΑΛ, ότι με τη "μεταφορά" αυτή θα προκύψουν υπεραριθμίες για πολλούς εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Γ) Επίσης, τα μέλη της Δ.Ε.Π, θεωρούν αναγκαία την δρομολόγηση των διαδικασιών από τους αρμόδιους φορείς του Επανακαθορισμού των Γεωγραφικών Ορίων των Σχολικών Μονάδων, για την ορθότερη κατανομή των μαθητών στα σχολεία, λαμβάνοντας υπόψη τα νεότερα στοιχεία που προκύπτουν κυρίως από τις αλλαγές στην οικιστική ανάπτυξη του Δήμου Πατρέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις