Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΓΙΟΥΑΝ ΜΑΚ ΓΚΡΕΚΟΡ ΚΑΙ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΙΔΥΛΛΙΟ"

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΓΙΟΥΑΝ...

Προβάλεται στην δεύτερη αίθουσα του Πάνθεον στην οδό Γούναρη

Η ταινία «Αμερικανικό Ειδύλλιο» που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του 45χρονου Βρετανού ηθοποιού Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 8 Δεκεμβρίου 2016, σε διανομή από την Tanweer, και αναμένεται να παιχθεί την ίδια μέρα και στην Πάτρα, στο Πάνθεον, στην Δημ. Γούναρη και Κανακάρη.

Η «Αμερικανικό Ειδύλλιο - American Pastoral» αποτελεί την μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βραβευμένου με Πούλιτζερ βιβλίου του Φίλιπ Ροθ.

Σε σκηνοθεσία Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, στην ταινία πρωταγωνιστούν ο ίδιος ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και οι Τζένιφερ Κόνελι, Ντακότα Φάνινγκ, Ούζο Αντούμπα και Ντέιβιντ Στράθερν.

Το στόρι της ταινίας «Αμερικανικό Ειδύλλιο» έχει να κάνει με μια οικογένεια που η φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή της γκρεμίζεται από την κοινωνική και πολιτική αναταραχή της δεκαετίας του ’60. Ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ («August: Osage County», «Salmon Fishing in the Yemen») κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και πρωταγωνιστεί ως ο Σίμουρ «Σουηδός» Λιβόβ, ένας κάποτε θρυλικός αθλητής του Λυκείου που είναι σήμερα επιτυχημένος επιχειρηματίας, παντρεμένος με την Ντόουν, μια πρώην βασίλισσα ομορφιάς.

Αλλά το χάος σιγοβράζει κάτω από το αψεγάδιαστο προσωπείο της ζωής των Λιβόβ. Όταν η αγαπημένη του έφηβη κόρη, η Μέρι, εξαφανίζεται, αφότου κατηγορηθεί για την διάπραξη μιας βίαιης πράξης, ο Σουηδός αφιερώνει τη ζωή του στο να την βρει και να επανενώσει ξανά την οικογένεια του.

Αυτό που θα ανακαλύψει θα τον ταρακουνήσει συθέμελα, εξαναγκάζοντας τον να δει κάτω από την επιφάνεια και να αντιμετωπίσει το χάος που δίνει σχήμα στον κόσμο γύρω του.

Στην ταινία «Αμερικανικό Ειδύλλιο» πρωταγωνιστούν, επίσης η βραβευμένη με Όσκαρ® Τζένιφερ Κόνελι («A Beautiful Mind») ως η Ντόουν, η Ντακότα Φάνινγκ («Charlotte’s Web», «War of the Worlds») ως η Μέρι, η βραβευμένη με Έμμυ® Ούζο Αντούμπα («Orange Is the New Black»), και ο υποψήφιος για Όσκαρ® Ντέιβιντ Στράθερν («Lincoln», «Good Night, and Good Luck»).

Το βιβλίο που πρωτοκυκλοφόρησε το 1997, και στο οποίο βασίζεται η ταινία, κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πόλις.

Σε δηλώσεις του ο ΜακΓκρέγκορ είπε πως ένιωσε αναλαμβάνοντας την συγκεκριμένη ταινία ένα μεγάλο βάρος και ευθύνη, ωστόσο απόλαυσε πολύ την εμπειρία του να σκηνοθετεί μία ταινία.

*Το φιλμ με αξιόλογη πορεία σε πολλά γνωστά Κινηματογραφικά Φεστιβάλ, βγήκε στις Αμερικάνικες αίθουσες σε περιορισμένη διανομή στα τέλη Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture