Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Διακόσιοι φιλότεχνοι στην ξενάγηση που έκανε στην έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών, ο Στέφανος Δασκαλάκης -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Διακόσιοι φιλότεχνοι στην ξενάγηση που έ...

Η εξαιρετική έκθεση των Δασκαλάκη, Μαδένη και Ρόρρη θα συνεχιστεί έως και τις 7/1/2017

Με την πραγματοποίηση το βράδυ της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου 2016, της τρίτης ανοιχτής ξενάγησης για το φιλότεχνο κοινό, από τον εικαστικό δημιουργό Στέφανο Δασκαλάκη - έργα του οποίου φιλοξενούνται μαζί με αυτά των Γιώργου Ρόρρη και Μιχάλη Μαδένη στην έκθεση που λειτουργεί αυτό το διάστημα με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών στην οδό Μαιζώνος – ολοκληρώθηκε ο κύκλος των παράλληλων εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν  στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έκθεσης των  «Τριών σύγχρονων δημιουργών». Η ξεχωριστή αυτή έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2017.

Στο τρίτο «αντάμωμα» της Δημοτικής Πινακοθήκης με το κοινό της περιοχής, ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 200 φίλοι των εικαστικών, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν με τον ζωγράφο, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο  Στέφανος Δασκαλάκης, μέσα από τη γνωριμία μαζί τους, επεσήμανε, πως «η αναζήτηση μιας άλλης πραγματικότητας, πέρα από αυτή που έχει μπροστά του ο ζωγράφος όταν αποτυπώνει ένα πορτρέτο, αποτελεί ένα από τα πρώτα στοιχεία με τα οποία έρχεται σε επαφή αυτός».

Ο δημιουργός τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής: «Τα πορτρέτα φανερώνουν το πώς ο ζωγράφος μέσα από την απτή πραγματικότητα που έχει μπροστά του συναντά μια άλλη, εσωτερική πραγματικότητα: τη δική του και του μοντέλου του. Μέσα από την αγάπη για την ύλη της ζωγραφικής, οι ζωγραφισμένες μορφές γίνονται υπαρκτές σωματικές παρουσίες αιωρούμενες μεταξύ φυσικού και ζωγραφικού, θέτοντας ερωτήματα γύρω από τα ζητήματα της ομοιότητας, του ορατού και του πνευματικού στην τέχνη».

Πρόσθεσε δε, ότι «κάθε ζωγράφος και δημιουργός γενικότερα δημιουργεί παρασυρόμενος από εσωτερική ανάγκη για έκφραση, έχοντας όμως πάντα στο νου του τον τελικό αποδέκτη, τον θεατή».

Τέλος ο κ. Δασκαλάκης ανέλυσε τον τρόπο που ζωγραφίζει τα έργα του, χωρίς προσχέδιο και πόσο εντυπωσιακά αλλάζουν τα πρόσωπα, τα σώματα, οι πτυχώσεις και τα αντικείμενα ανάλογα με τον διαφορετικό φωτισμό σε σχέση με την ώρα της ημέρας, προσθέτοντας πως «αν ένα έργο έχει ανάγκη τον δημιουργό του εφόσον ολοκληρωθεί, τότε είναι ατελές».

Στην ξενάγηση συμμετείχαν και οι συλλέκτες Θανάσης Μιχαηλίδης και  Γιώργος και Αλίνα Δημαράκη, καθώς και ο  ιστορικός τέχνης, συντηρητής Κώστας Καζαμιάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα του δημιουργού Στέφανου Δασκαλάκη.

*Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών Γιάννα Παναγοπούλου, η τέως αντιδήμαρχος πολιτισμού στο Δήμο Πατρέων και στον άλλοτε Δήμο Ρίου Βικτωρία Αγγελοπούλου, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture