Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολυμπία Οδός: 120 χιλιόμετρα με 12 "κρυφές" σήραγγες- Προετοιμάζεται η παράδοση του δεύτερου τμήματος από το Κιάτο στο Ξυλόκαστρο

Ολυμπία Οδός: 120 χιλιόμετρα με 12  &quo...

Ένα έργο με μεγάλες τεχνικές δυσκολίες

Το πλέον δύσκολο έργο χαρακτηρίζεται η αναβάθμιση σε αυτοκινητόδρομο του τμήματος Κιάτο-Πάτρα. Σήμερα οι οδηγοί που διασχίζουν το τμήμα αυτό είναι αναγκασμένοι να οδηγούν ανάμεσα σε ένα στενό δρόμο χωρίς ασφάλεια από τη μία και με τα εργοτάξια σε συνεχή διάταξη δίπλα τους από την άλλη.

Όμως το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής δεν θα επέτρεπε και κάτι άλλο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ypodomes.com τα έργα είναι πολύ προχωρημένα παρά τις σημαντικές δυσκολίες.

120 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕ 12 «ΚΡΥΦΕΣ» ΣΗΡΑΓΓΕΣ

Στην πραγματικότητα ένα ακόμα πιο δύσκολο έργο έχει ήδη συντελεστεί στον δρόμο αυτό. Στα 120 χιλιόμετρα αναβάθμισης του δρόμου σε κατασκευή βρίσκονται και 12 σήραγγες που θα συντελέσουν τα μέγιστα στην μετατροπή του δρόμου σε ένα κλειστό ασφαλές αυτοκινητόδρομο.

Συνολικά οι σήραγγες είναι συνολικού μήκους 10.375μ. Η μεγαλύτερη είναι η σήραγγα Παναγοπούλας με 4,2χλμ μήκος περίπου ενώ η πιο δύσκολη είναι η σήραγγα Πλατάνου μήκους 1,6χλμ λόγω του ασταθούς γεωλογικού υπεδάφους.

Όλες οι σήραγγες είναι διανοιγμένες ενώ αυτή που δυσκόλεψε αρκετά στο τέλος ήταν η σήραγγα στον Πλάτανο. Εκτός από τις σήραγγες υπάρχουν και υπόγεια τμήματα (cut and cover), συνολικού μήκους 3.374 μέτρα.

ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

Την Άνοιξη του 2017 (θα είναι Μάρτιος;) τα 100 χλμ. του τμήματος Κιάτο – Πάτρα, θα είναι εντελώς διαφορετικά για τον οδηγό. Σε όλο το μήκος θα υπάρχουν 2 λωρίδες κυκλοφορίας +ΛΕΑ ανά κατεύθυνση και μεσαίο διαχωριστικό διάζωμα. Ο αυτοκινητόδρομος αυτός θα έχει πλάτος  26,5 μέτρα  με εξαίρεση το τμήμα Έξοδος Πάτρας – Διόδια Ρίου μήκους 6 χλμ  που θα διαθέτει 4 Λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με συνολικό πλάτος 33,15 μέτρα. Λίγο αργότερα από τον Μάρτιο θα παραδοθούν 2-3 σημεία με τεχνικές δυσκολίες.

Αυτή την εποχή προετοιμάζεται η παράδοση του δεύτερου τμήματος από το Κιάτο στο Ξυλόκαστρο (προς το τέλος Ιανουαρίου)  ενώ προηγήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο το τμήμα Κόρινθος-Κιάτο.

Δυτική Ελλάδα:"Τρέχει" η Ολυμπία Οδός - Έπεται το τμήμα ... - Thebest.gr

Οι εκκρεμότητες στην Ολυμπία Οδό , λίγο πριν την εκπνοή ... - Thebest.gr

Ολυμπία Οδός:Αναβολή.Την επόμενη εβδομάδα η ... - Thebest.gr

Πάτρα:Μειώνονται από την 1η Γενάρη οι τιμές στα διόδια του Ρίου - Αναπροσαρμογή των τελών από την Ολυμπία Οδό

Αχαϊα:Απίστευτο τροχαίο!Μπήκε σε υπό κατασκευή τμήμα της Ολυμπίας Οδού με το ΙΧ και έπεσε στο γκρεμό ...

πηγή

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις