Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Αρχίζουν επιτέλους, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μεταφορές μαθητών στα σχολεία- Τη λύση έδωσαν οι… ιδιοκτήτες ταξί

Αχαΐα: Αρχίζουν επιτέλους, λίγο πριν τα ...

Διαφορετικά οι διαγωνισμοί θα τελείωναν Φλεβάρη και Απρίλιο...

Η λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών της Αχαΐας δόθηκε τελικά έστω και αργά, όχι όμως από εκεί που θα περίμενε κανείς, δηλαδή την καθ’ ύλην αρμόδια Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και εκατοντάδες μαθητές του Νομού, ανάμεσα τους και Άτομα με Αναπηρία δεν απολάμβαναν την υπηρεσία δωρεάν μεταφοράς στα σχολεία τους καθώς οι διαδικασίες που… «τρέχει» η Περιφέρειας θα ολοκληρώνονταν κατά το ήμισυ τον Φλεβάρη και κατά το άλλο μισό τον Απρίλιο του 2017!

Ωστόσο οι επαγγελματίες οδηγοί της περιοχής πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και ουσιαστικά έδωσαν εκείνοι στο ερώτημα που παρέμενε σε εκκρεμότητα από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Έτσι από αύριο Τετάρτη το 80% των μαθητών της Αχαΐας που έμεναν μακριά από τα σχολεία τους θα μεταφέρονται κανονικά από ταξί ενώ και για το υπόλοιπο 20% για τα οποία τα δρομολόγια θα ξεκινούσαν σε 10-15 μέρες οι ιδιόκτητες ταξί αποφάσισαν να τα μεταφέρουν χωρίς να πληρώνονται.

Για το θέμα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί Πατρών και Περιχώρων Παναγιώτης Σκέντζος ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί έως το τώρα το θέμα η Περιφέρειας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι άλλες περιφερειακές αρχές λειτουργούν με μεγαλύτερη «ευελιξία» ώστε να μην παρατηρούνται στις περιοχές τους αντίστοιχα προβλήματα.

Επίσης ανέφερε ότι για πρώτη φορά οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος πείσθηκαν, από τις αρχές του 2017 να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη νέα σχολική χρονιά ώστε να μην είμαστε και πάλι στο… ίδιο έργο θεατές.

«Καταφέραμε να εισακουστούμε. Μετά από προσπάθειες και πιέσεις που έκαναν οι γονείς των παιδιών που δεν μεταφέρονταν, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ΑμεΑ, πετύχαμε να «παρακάμψουμε» τη διαδικασία των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα εξακολουθήσουν να είναι σε ισχύ και να προχωρούν.

Παράλληλα όμως βρέθηκε η λύση που μας δίνει ο ίδιος ο νόμος και δεν ήθελαν προφανώς κάποιοι να υιοθετήσουν, να ξεκινήσει δηλαδή μεταφορά μαθητών και παράλληλα να συνεχίζονται οι διαδικασίες των διαγωνισμών. Η νομοθεσία λοιπόν δίνει λύσεις αρκεί να θέλεις να τις εφαρμόσεις. Είναι τέτοιες οι διαδικασίες, η γραφειοκρατία τρομακτική και η αδιαφορία κάποιων, που δημιουργεί κάθε χρόνο αυτό το πρόβλημα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκέντζος.

Όπως υποστήριξε το ίδιο ζήτημα παρουσιάζεται κάθε χρόνο, φέτος όμως, εκτίμησε, ότι υπάρχει ένα έξτρα πρόβλημα με κάποιους «εξωθεσμικούς», όπως τους χαρακτήρισε, που προσπάθησαν να πειραματιστούν και να εφαρμόσουν κάποια συστήματα τα οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν με αποτέλεσμα να αργήσουν πάρα πολύ οι διαδικασίες.

«Μέσα από μεγάλες προσπάθειες που κάναμε παρακάμφθηκαν αυτοί οι «συμβουλάτορες» που παρέσυραν δυστυχώς και την Περιφέρεια σε μια διαδικασία που δεν μπορούσε να αποδώσει… Πέρυσι για ανάλογη μεταφορά που έγινε η αρχή της διαδικασίας μετά τα Χριστούγεννα ξέρετε πότε φθάσαμε στην ανάθεση;

Άκουσον-άκουσον τα τρελά… όταν έληξε η σχολική περίοδο. Μας κάλεσαν να υπογράψουμε για μεταφορά της σχολικής περιόδου 2015-2016 τον, Ιούνιο. Αυτά είναι τρελά πράγματα. Τώρα για πρώτη φορά δέχθηκαν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στις αρχές του (νέου) χρόνου προκειμένου να ξεκινήσουν επιτέλους και μια φορά οι μεταφορές όταν ανοίξουν τα σχολεία. Αυτό το προτείνουμε εμείς εδώ και χρόνια. Είναι κάτι που το προβλέπει ο Νόμο», σχολίασε ο κ. Σκέντζος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις