Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πάρτο Αλλιώς 6-12-2016

Πάρτο Αλλιώς 6-12-2016

Του Ντίνου Βγενόπουλου

Στην αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι

Αναβροχιά δεν το λες

Αλλά σίγουρα δεν είναι και αυτό που θα θέλαμε

Δηλαδή να μας χαρίσουν όλο το χρέος

Να παραδεχτούν ότι είναι επονείδιστο

Να μας δώσουν όσα χάσαμε

Να ζητήσουν συγνώμη

Και να χαρίσουν 50 -100 δις

Βολέψου με αυτά τώρα και βλέπουμε

Καλά τι …ευφυΐα αυτή των Ε.Ε

Την επομένη του συντριπτικού ΟΧΙ στην Ιταλία

Ζητάνε διορθώσεις –προς το χειρότερο- του προϋπολογισμού …

Συστηματικά

Βήμα-βήμα

Οδηγούν τους ευρωπαίους πολίτες στην αγκαλιά της ακροδεξιάς

Με αρχηγό τον Σόϊμπλε

Και πίσω όλα τα σκυλιά του  άκρο-νεοφιλελευθερισμού…

Μη απορήσετε αν στις επερχόμενες  ιταλικές εκλογές

Επικρατήσουν οι γκρίζοι και οι γκρίλο…

Εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου: Οι Ευρωπαίοι απαιτούν πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% όταν ακόμη και οι φετιχιστές των μηδενικών ελλειμμάτων όπως ο Σόιμπλε δεν μπορεί να επιτύχει πλεονάσματα άνω του 1%"

Το άρθρο έχει τίτλο:«Ελλάδα, η αποικία του ευρώ»

‘Όχι μόνο του ευρώ…

ΝΔ: Επιβεβαιώνεται ότι, οι δημοσιονομικοί στόχοι θα παραμείνουν υψηλοί, για αρκετά χρόνια μετά το 2018 το κόστος της κυβερνητικής ανεπάρκειας θα είναι -και πάλι- οδυνηρό για την ελληνική κοινωνία».

Δηλαδή ΔΕΝ θέλετε νέα μέτρα;

Ωραία , εξηγήστε την ταύτιση με το ΔΝΤ και τον ΣΕΒ …

Η Κομισιόν υποστήριζει την αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών από κράτη-μέλη που έχουν πλεονάσματα στους προϋπολογισμούς τους. Ειδικότερα, πρότεινε μια δημοσιονομική επέκταση της τάξεως του 0,5% του ΑΕΠ για όλη την Ευρωζώνη, την οποία όμως θα αναλάμβανε σε μεγάλο βαθμό εις πέρας η Γερμανία, διότι είναι η μεγαλύτερη οικονομία από τα 19 κράτη-μέλη. Σημειωτέον, ότι το 0,5% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης αντιστοιχεί σε 50 δισ. ευρώ και η γερμανική οικονομία αντιπροσωπεύει το 29% του συνολικού ΑΕΠ στην Ευρωζώνη.

Αλλά η Γερμανία μα πλεόνασμα 7%περίπου δεν είναι διατεθειμένη να κάνει επενδύσεις στην Ε.Ε φυλάγοντας στο «σεντούκι» τα πλεονάσματα που στερούν από τους ευρωπαίους πολίτες , εργασία, υγεία, παιδεία.

Και βέβαια είναι η πολιτική , της Γερμανίας που ενισχύει με κάθε τρόπο την ακροδεξιά…

Αυτό θέλουν…

Απλώς το πάνε λάου –λάου

Στην πλάτη του λαού…

Κοινό Πρότυπο Αναφοράς :Οι ελληνικές φορολογικές αρχές θα ενημερωθούν στις 31 Δεκεμβρίου 2016 αναλυτικά για κάθε λογαριασμό και άλλα περιουσιακά στοιχεία που διατηρούν Έλληνες πολίτες σε πολλές χώρες, από την Ολλανδία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Ελβετία μέχρι τη Σιγκαπούρη, το Μονακό, τον Παναμά, το Χονγκ Κονγκ και τον Λίβανο!

Και τώρα που θα τα …κρύψουμε;…

Βενιζέλος : Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το ταχύτερο τη δεύτερη αξιολόγηση του (τρίτου) προγράμματος με μια τεχνική συμφωνία με την τρόικα (θεσμούς) που θα ικανοποιεί το ΔΝΤ και τα κριτήρια του, έτσι ώστε το επιτελείο του ΔΝΤ να εισηγηθεί θετικά στο ΔΣ τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα και την υπογραφή του μνημονίου τρία plus μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ.

Ο άνθρωπος που αγαπούσαν τα σκυλιά…

Τον αγώνα τους επί μήνες έδιναν όλοι οι Ινδιάνοι των Ηνωμένων Πολιτών, στο πλευρό της φυλής Σίου, για να μην περάσει ο αγωγός DAPL κάτω από τα εδάφη τους στη Βόρεια Ντακότα και βγήκαν νικητές.  Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, το σχέδιο να περάσει ο αγωγός κάτω από τη λίμνη Oahe, ακυρώνεται και θα επανασχεδιαστεί ούτως ώστε να έχει τις λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Προσγειώθηκαν οι ..ντακότες νικημένες από τόξα και τομαχόουκ.

Μα το Μανιτού…

Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι  προτείναμε τη θέσπιση συστηματικών ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ για όλους τους πολίτες, ώστε να γνωρίζουμε ποιος ακριβώς διασχίζει τα σύνορά μας. Χαιρετίζω τη συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την πρότασή μας για την τροποποίηση του κώδικα συνόρων του Σένγκεν.

Κάγκελα , κάγκελα , κάγκελα παντού

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, όλοι οι δημοσιογράφοι στα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ, στις 8 Δεκεμβρίου 2016.

Όχι να …περιαυτολογήσουμε…

Καλό θα είναι για τους πολίτες…

Να ..ξανασάνουν…

ΕΦ.ΣΥΝ: Τις υπηρεσίες της αμερικανικής εταιρείας συμβούλων McKinsey, μιας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, χρησιμοποιεί η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει το σύστημα ασύλου και να επιταχύνει τις απελάσεις προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά.

Για ρωτήστε μήπως έχουν -νέα -τεχνογνωσία και για εξορίες , εκτοπισμούς , φυλακίσεις; …

Δεν το παίρνουν αλλιώς με τίποτα

Όλο …αλλιώς το παίρνουν

Προς δεξιά και αυταρχικά…

Και απάνθρωπα …

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη. Έχουμε δεύτερο τρίμηνο προόδου, είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει γίνει στην Ελλάδα. Το αναγνώρισαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει πετύχει η χώρα στις μεταρρυθμίσεις και τώρα ήλθε η ώρα να αποκομίσουμε καρπούς».

Ευκλείδη , χθες ο γιός μου με ρώτησε ;

Δουλειά θα βρω εγώ σαν γεωλόγος ;

Σόϊμπλε : Η Αθήνα πρέπει σε τελευταία ανάλυση να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, δεν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί αυτό—ανεξαρτήτως του επιπέδου του χρέους.

Σου έχω πει να μη βρίζεις

Δεν είναι πρέπον

Άκου , αϊ στο διάολο…

Σταινμάγιερ: «Ήταν πολύ επιπόλαιος ο λόγος τα τελευταία χρόνια -και στη δική μου χώρα- για την έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα ή από τη ζώνη του Σένγκεν. Αντιθέτως, θα ευχόμουν να υποστήριζαν και άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι τόσο ακλόνητα το ευρωπαϊκό εγχείρημα, όπως εσείς εδώ στην Ελλάδα... Στην Ελλάδα βλέπω έναν εταίρο που είναι διατεθειμένος να αναλάβει ευθύνη».

Λίγο πιο …δυνατά αν μπορείτε

Να ακουστεί και στη …χώρα σας…

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίσθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Συγκρατημένος ο Υπουργός

Κουμπωμένος εσύ

Θα πάρεις καμιά πούντα…

Frankfurter Rundschau: Σε σχόλιό της ότι το ιταλικό δημοψήφισμα ότι «μεταρρυθμίσεις από μεταρρυθμίσεις διαφέρουν» κι ότι οι όποιες αλλαγές δεν θα πρέπει να γίνονται σε βάρος των πολιτών. «Στην Ιταλία όπως και στην Ευρώπη, ιδίως σε καιρούς λαϊκισμού, θα πρέπει όλοι με μια φωνή να ζητήσουν περισσότερη δημοκρατία!»

Όλοι το ξέρουν , όλοι το κατανοούν , όλοι το ενστερνίζονται αλλά κάνουν το αντίθετο;

Λογικό;

Δεν απαντάς;

Άρα παράλογο…

Καμένος προς ναυτικούς : «Ο Άγιος Νικόλαος στην πλώρη σας».

Τι να κάνει και αυτός ό …έρμος

Όταν κάθε … καμένος τον καλεί σε υπηρεσία…

Ξεκινά  στη βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό…

Θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ του Σαββάτου

Έχουμε να ακούσουμε …

Ευτυχώς ακολουθεί Κυριακή …

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ζήτησε  να κληθούν για να ενημερώσουν τα μέλη της επιτροπής θεσμών εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και των δικαστικών .

Επίσης

Τευτλοπαραγωγοί, σαλιγκαροκαλλιεργητές και  μεταξοσκώληκο εκτροφείς…

Και ρηγανοσυλλάκτες…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις