Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Disco Room: Απ’ τη «John pap’s» στο σήµερα µε non stop dance - Μιλάει στο thebest.gr ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος

Disco Room: Απ’ τη «John pap’s» στο σήµε...

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Η ιστορική «John pap’s» των eighties ζει τα τελευταία δώδεκα χρόνια µια νέα εκδοχή της επιτυχίας της υπό την ονοµασία «Disco Room». Το φαινόµενο της διασκέδασης στην Αγίου Ανδρέου ακούει από Ρακιντζή µέχρι Modern talking, συγκεντρώνει καθηµερινά το πιο κεφάτο πλήθος Πατρινών, οι οποίοι χορεύουν κάτω από τις ντισκοµπάλες, µαθαίνει στους νεότερους τα τραγούδια σταθµούς της δεκαετίας του '80 και θυµίζει στους τότε teenagers τις αξέχαστες µουσικές τους αγάπες. Και είναι κάθε βράδυ …στον αέρα.

Μια οικογένεια µε διαδροµή πολλών δεκαετιών στη διασκέδαση της Πάτρας που ξεκίνησε από την ντίσκο «John pap’s» και περιλαµβάνει µαγαζιά σταθµούς στην πόλη όπως η «kalkuta» και η «Utopia». Τα τελευταία χρόνια γράφει µια νέα σελίδα στη νυχτερινή διασκέδαση της Πάτρας, που ακούει στο όνοµα «Disco Room». Ένα µοναδικό concept µαγαζιού που παίζει µόνο eighties µουσική, αγνοεί την κρίση και βρίσκεται συνεχώς στον …αέρα.

 

«Το µαγαζί νοικιάστηκε από την οικογένεια το 1980 και φτιάξαµε τότε µια ντισκοτέκ που λεγόταν «John pap’s». Μέχρι το 1987 λειτουργούσε έτσι και µετά έγινε µπουάτ και λεγόταν  «Τούνελ».  Το 1989 το αλλάξαµε και το ονοµάσαµε «Μemphis». Το 1991 αναλάβαµε τα ηνία του µαγαζιού εγώ και η αδελφή µου Πέπη και το ονοµάσαµε «Μosquito»  όπως ήταν και το όνοµα που είχε στο πρώτο του µαγαζί ο πατέρας µας. Να σκεφτείς ανοίγαµε το βράδυ στις 8 και κλείναµε γύρω στις τρεις γιατί πηγαίναµε σχολείο το πρωί.

Μετά από τρία χρόνια επιτυχίας και αφού είχαµε τελειώσει το σχολείο η αδελφή µου άνοιξε το ισόγειο club που λεγόταν «Κοκκινιστό» και εγώ άνοιξα καφετέρια στον πρώτο όροφο που λεγόταν «Αttic».

Φυσικά και τα δυο αδέρφια ήµασταν µαζί και στα δυο µαγαζιά. Μετά, κατά την περίοδο που ήµουν φαντάρος έκλεισε η καφετέρια και ανοίξαµε µόνο το ισόγειο σαν «Club to DOWN TOWN».

 

 

Εννοείται ότι κάποιες χρονιές είχαµε συνεργαστεί και µε άλλους φίλους ή επιχειρηµατίες. Κάποια στιγµή το µαγαζί έγινε ροκ σκηνή που λεγόταν «Stage». Όπως εξυπακούεται ότι µέχρι και το 2000 δεν ξέραµε τι θα πει καλοκαιρινές διακοπές καθώς διατηρούσαµε το κατάστηµα στην Ηρώων Πολυτεχνείου», αναφέρει ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, συνεχιστής της οικογενειακής ιστορίας και ιδιοκτήτης του Disco Room, µαζί µε τα αδέλφια του Πέπη και Παντελή.

To  Disco Room ξεκίνησε να λειτουργεί, µε την σηµερινή µορφή και χαρακτήρα, από το 2004.

Όπως επισηµαίνει ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος η κεντρική ιδέα ήταν να φτιαχτεί ένα µαγαζί βασισµένο στη «ντίσκο» και στη µουσική της δεκαετίας του 1980. Έτσι λοιπόν αρκετοί καλλιτέχνες της εποχής άρχισαν να επισκέπτονται την Πάτρα και το µαγαζί.

Ανάµεσα τους και η τραγουδίστρια Sandra, που µεσουράνησε την δεκαετία του 1980. Όταν βρέθηκε στο Disco Room χρειάστηκε ασφάλεια προκειµένου να διατηρηθεί η τάξη στο πλήθος που ήθελε να την πλησιάσει και να την δει από κοντά.

«Αρκετοί καλλιτέχνες στην αρχή ήταν επιφυλακτικοί. Μπορώ να σου πω ότι κάποιοι από αυτούς δεν θυµόντουσαν ούτε τους στίχους των επιτυχιών τους. Όταν όµως ερχόντουσαν στο µαγαζί κι έβλεπαν ότι ο κόσµος τους θυµάται, τους αγαπάει, ότι ξέρει τα τραγούδια τους, ότι διασκεδάζει, χαιρόντουσαν και έρχονταν ξανά και ξανά. Φυσικά από εδώ και πέρα, όσο περνάει ο καιρός και αυτοί οι καλλιτέχνες µεγαλώνουν, τα πράγµατα αρχίζουν να δυσκολεύουν» αναφέρει ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight