Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρα: Εκατοντάδες πιστοί στέκουν μέσα στη βροχή και το κρύο για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγ. Νικολάου - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Πατρα: Εκατοντάδες πιστοί στέκουν μέσα σ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Στον φερώνυμο ναό στην Πάτρα

Πλήθος πιστών από νωρίς το πρωί της Τρίτης μέσα και έξω από τον ιερό ναό του Αγ Νικολάου στην Πάτρα, για να προσκυνήσει την εικόνα του Αγίου καθώς και το ιερό τεμάχιο του λειψάνου του. Το κρύο και η βροχή δεν τους αποτρέπει απο το να σταθούν στην ουρά. Στον ιερό ναό και ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος χειροτόνησε νεαρό διάκονο και μίλησε για τον Άγιο Νικόλαο και την ξεχωριστή αυτή μέρα.

Εκτακτα κυκλοφορικακά μέτρα στο σημείο και από την τροχαία για αποφυγή μποτιλιαρίσματος ή τραυματισμού πεζού από τα διερχόμενα οχήματα στο κάτω μέρος στις σκάλες της Αγ. Νικολάου.

Ο Άγιος Νικόλαος ο θαυματουργός, προστάτης των ναυτικών, γιορτάζει ως γνωστόν στις 6 Δεκεμβρίου κάθε έτους, από την Ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία μας.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Πάτρα αποτελεί ο ομώνυμος ιερός ναός, στο τέρμα της κεντρικής οδού Αγ. Νικολάου όπου σήμερα θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία στην οποία θα παραστεί και θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ στις 11 το πρωί θα τελεστεί Θεία Δοξολογία για το Πολεμικό Ναυτικό που έχει για φύλακα και προστάτη του τον δημοφιλή και αγαπητό Άγιο Νικόλαο.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τρίτης, στις 18.00 με τον εσπερινό όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Προιστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού της Ευαγγελίστριας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις